Sagene Avis

Disse lokale butikkene fikk inn mest penger i Pantelotteriet

Rema 1000 Torshov Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Aldri før har panten bidratt så mye til Røde Kors’ arbeid for mennesker som trenger hjelp. Aller ivrigst er folk på på Torshov og Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

TORSHOV/SAGENE: Høyt salg av drikkevarer og høyere pant på bokser og flasker gjorde at Pantelotteriet til Røde Kors satte ny rekord i sommer.

I juli ble det satset pant for 2,4 millioner kroner bare i Oslo. Det er en halv million mer enn i juli i fjor. Det gjør Oslo til fylket hvor folk støtter Røde Kors med mest pant, informerer Pantelotteriet i en pressemelding.

Rema 1000 Torshov og Meny Ringnes Park på topp

Butikken hvor størst andel av panten brukes i Pantelotteriet i Oslo er Meny Ringnes Park, etterfulgt av Meny Løren og Meny Lambertseter. Butikken med høyest omsetning i lotteriet i fylket ble likevel Rema 1000 Torshov, hvor det i juli ble satset pant for 36.569 kroner.

Rema 1000 Torshov Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

LES OGSÅ: Torshov-butikken var en av butikkene som fikk inn mest pant i fjor


I juli ble det trykket på Røde Kors-knappen 145.268 ganger i Oslo, og det ble utbetalt premier for til sammen 684.300 kroner.

Røde Kors i Oslo har til og med juli fått hele 2.895.614 kroner fra Pantelotteriet i år, som brukes til en rekke forskjellige typer humanitært arbeid.

På landsbasis ble det satset pant for 18 millioner kroner i juli, 4 millioner mer enn i juli i fjor. Det er det høyeste summen i én måned noensinne. I fjor økte pantesatsene for bokser og plastflasker, som sammen med høyt salg av drikkevarer i sommer bidro til den kraftige veksten.

Viktig for hjelpearbeidet

– Jeg vil takke alle som støtter Røde Kors gjennom Pantelotteriet. Det er utrolig viktig for det frivillige hjelpearbeidet vårt, spesielt for lokalforeningene over hele landet, sier Robert Mood, president i Røde Kors, i pressemeldingen.

I fjor bidro Pantelotteriet med 50 millioner kroner til Røde Kors. Halvparten av dette gikk til de lokale Røde Kors-lagene. Til sammen har 73 personer blitt millionærer i lotteriet.


Topp 5 butikker i Oslo i markedsandel i juli (andel av panten som satses i Pantelotteriet):
1. Meny Ringnes Park - 25,53 prosent
2. Meny Løren - 24,68 prosent
3. Meny Lambertseter - 24,52 prosent
4. Matkroken Gressbanen - 23,71 prosent
5. Rema 1000 Bøler - 23,23 prosent

Topp 5 butikker i Oslo i omsetning i juli (bidrag til Pantelotteriet):
1. Rema 1000 Torshov - 36.569 kroner
2. Meny Bjølsen - 32.618 kroner
3. Meny Ringnes Park - 32.139 kroner
4. Meny Røa - 31.202 kroner
5. Rema 1000 Ila - 28.671 kroner

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...