Sagene Avis

Nå kan du ikke parkere her, men det er det en god grunn til!

Kunstneren Mikael Noguchi skal gjøre veggen fin! Foto: Janina Lauritsen

– Jeg håper dette vil bringe glede til nærmiljøet, sier beboer i Bjølsen borettslag, Tyler Dale Hauger.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2020 kl 15:07

BJØLSEN: Har du lurt på hvorfor Stavangergata, inn mot Holmestrandgata, er sperret?

Den lokale kunstneren Mikael Noguchi er nå i full gang med å pynte opp den tidligere grå og kjedelige murveggen, og her har han planer om å bli frem til tirsdag.

– Jeg lager et motiv for å glede andre. Det var en grå murvegg med rust som rant nedover. Jeg maler mennesker, både unge og eldre, kanskje de som går forbi kan kjenne seg igjen i noen av dem? Jeg lager også noen fantasidyr, sier Noguchi.

I skrivende stund, fredag, vil han anslå at han har gjort omtrent en tredjedel av arbeidet.

– Det gjenstår mye jobb, jeg tror vi skal holde på til mandag eller tirsdag, men med værforbehold.


Etter at veggen ble vasket, ble det nye kunstverket skissert Foto: Tyler Dale Hauger

Fått støtte fra bydelen

Foreningen for Urban Samtidskunst fikk i fjor 50.000 kroner fra Bydel Sagenes kulturstipend for å lage et utendørs kunstverk ved Margarinfabrikken barnehage. Beboerne i Bjølsen borettslag søkte om midlene, og fikk full støtte fra bydelens kulturpolitikere. De har også fått 20.000 i Grønne midler fra bydelen og 50.000 fra Sparebankstiftelsen.

I søknaden skrev Bjølsen borettslag at veggen kan skape kommunikasjon på tvers av kulturell bakgrunn, alder og tilhørighet. Og med Norges største barnehage rett over gata, vil denne veggen bli synlig for veldig mange. Kanskje veggen til og med kan bli et skikkelig «landemerke» i bydel Sagene?

– Jeg syns det er spennende å gi farge til muren der hvor barna går forbi hver dag. Jeg håper dette vil bringe glede til nærmiljøet, sier beboer i Bjølsen borettslag, Tyler Dale Hauger.

Beboer og en av initiativtakerne Tyler Dale Hauger Foto: Janina Lauritsen

Lokal kunstner

Du har kanskje sett mer av Noguchis kunst, for eksempel i den stengte delen av Kyrre Grepps gate, som deler Haarklous plass i to?

Her malte han i fjor sommer geometriske former, sjakkbrett og paradis på asfalten. Les mer om det i denne saken.

Mikael Noguchi Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...