ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Det ble lange køer for å få søke sommerjobb

SOMMERJOBB: Mange ungdommer møtte opp i Sagene samfunnshus for å søke sommerjobb. Foto: Ungdomstiltakene Bydel Sagene

– Dette viser at ungdommene i bydelen ikke er late og har stor arbeidslyst, sier enhetsleder for Ungdomstiltakene i Bydel Sagene, Cathrin Dahl-Johansen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Sagene Avis har flere ganger skrevet om bydelens ungdom som ikke vil ligge på latsiden i sommerferien. Bydel Sagene ønsker å kunne gi enda flere sommerjobb i år, og ba næringslivet om hjelp.

Bydelen har foreslått at ungdommene kan jobbe med for eksempel:

  • Lese høyt for barn på biblioteket eller på klubbene
  • Plukke søppel, klippe gress, vedlikehold, vanne og pleie blomster og planter
  • Assistere i bydelens ungdomsklubber, barnehager og på kulturaktiviteter
  • Markedsføring og kampanjearbeid
  • Hjelp til dugnader og beplanting, maling og reparasjon av benker, blomsterkasser og bord
  • Assistere på idrettsaktiviteter, treninger og kamper i regi av Sagene IF og Skeid
  • Jobbe i kiosk og kantiner
  • Rydde på lager, påfyll av varer, annet butikkarbeid

Sommerjobbprosjektet var populært også i fjor, og bydelspolitikerne fikk med seg at ungdommene vil jobbe mer. Derfor ble det vedtatt å gi prosjektet mer penger. Les mer om dette her

– Det er mange ungdommer som har meldt interesse. Vi håper å få jobb til 150 ungdommer, i fjor var det 100. Men vi er avhengige av at næringslivet bidrar og stiller opp, sa enhetsleder for Ungdomstiltakene i Bydel Sagene, Cathrin Dahl-Johansen da de gikk ut og ba bydelens næringsliv om hjelp.

ANNONSE

Foto: Ungdomstiltakene Bydel Sagene

Tidligere i april arrangerte Ungdomstiltakene også et informasjonsmøte i Sagene samfunnshus, der jobbklare elever fra 10. trinn og videregående skole møtte opp. Her kunne de søke jobb elektronisk via et Google-skjema og kose seg med litt mat og drikke inne og ute.

JobbX og UngInfo hadde stilt opp med stand sammen med mange andre arbeidsgivere fra nærmiljøet. Ungdommene kunne gå rundt og snakke med alle og få svar på det de lurte på. Det var informasjon om alt fra frikort til CV og søknader. Noen arbeidsgivere sto også klare med arbeidsoppgaver.

– Alt gikk over våre forventninger, ungdommene møtte opp allerede klokken 15.00 og det ble lange køer for å få søkt på sommerjobben utover kvelden. Alle ble positivt overrasket over at ungdommene var så engasjert og motivert til å søke sommerjobb. Det kom inn ca. 130 søknader i løpet av kvelden, men innen fristen 1. mai har det kommet inn ca. 170 søknader. Dette viser at ungdommene i bydelen ikke er late og har stor arbeidslyst, sier Cathrin Dahl-Johansen, enhetsleder for Ungdomstiltakene i Bydel Sagene.

Det er mange arbeidsgivere som har tatt kontakt og vil tilby jobb til ungdommene, men bydelen trenger enda flere arbeidsplasser/arbeidsgivere, både fra offentlig og privat sektor.

ANNONSE

– Vi vil at flere blir med på jobb-dugnaden!

Dagen ble avsluttet med en liten parkfest der ungdommene grillet pølser og spilte musikk. De hadde også servering av nybakt pizza rett fra steinovn.

Foto: Ungdomstiltakene Bydel Sagene

Foto: Ungdomstiltakene Bydel Sagene

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE