ANNONSE

Det er bare vestkanten som slår boligprisene på Sagene

Kvadratmeterprisen i Bydel Sagene er tredje høyest i Oslo. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Illustrasjonsfoto)

Boligprisene synker litt i september, viser tall fra Eiendom Norge. Bydel Sagene er fortsatt blant de dyreste bydelene i Oslo.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2018 kl 12:33

ANNONSE

OSLO: – I september sank boligprisene i alle deler av landet, noe som er normalt for måneden å være, og vi legger nå bak oss fire måneder med tilnærmet flat sesongkorrigert prisutvikling. Dette tyder på at det er god balanse mellom tilbud og etterspørsel i boligmarkedet nå, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge, i en pressemelding.

Boligprisstatistikken for september 2018 ble lagt frem 3. oktober. Den viser at det ble solgt 4,6 prosent flere boliger i Norge enn til samme tid i 2017. Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Nedgang siste måned, men vekst siste år

Nasjonalt sank boligprisene med 1,1 prosent forrige måned (sesongjustert er var det en veskt på 0,1 prosent). Til sammenlikning er prisene nå 2,7 prosent høyere enn for ett år siden.

I Oslo var nedgangen den siste måneden høyere, her falt prisene 2 prosent i september. De siste 12 månende har likevel boligprisene i Oslo steget med 4,1 prosent.

Det er bydelene i det som kategoriseres som Ytre Vest som står for veksten. Tall fra 2. kvartal 2018 (til og med juni) viser at det bare var Nordre Aker, Ullern og Vestre Aker som hadde hatt en økning i prisene de siste 12 månedene. Her steg prisene henholdsvis 1,9 prosent, 2,6 prosent og 3,5 prosent.

I Bydel Sagene sank prisene med 0,9 prosent i samme periode. Størst prisendring i denne perioden hadde Bydel Østensjø, med en nedang på 3,8 prosent, mens nedgangen var på 1 prosent eller mindre i bydelene Stovner, Bjerke, Søndre Nordstrand, Nordstrand, Gamle Oslo og St. Hanshaugen. I Bydel Frogner var utviklingen på 0 prosent.

I andre kvartal var det bare Ytre Vest-bydelene som kunne vise til en større prisvekst enn Bydel Sagene. Mens de tre ytre bydelene hadde en prisvekst på 5,3 og 5,4 prosent, steg prisene i Bydel Sagene med 4,9 prosent. Nærmest var Frogner med 4,7 prosent prisvekst. Lavest prisvekst i andre kvartal hadde Bydel Alna i Indre Øst, der boligprisene steg 2,4 prosent.

LES OGSÅ: Boligprisene på Sagene er doblet på ti år

Høy kvadratmeterpris på Sagene

Når det gjelder kvadratmeterpris er også Sagene høyt oppe. I snitt må man ut med 82.200 kroner per kvadratmeter i bydelen. Bare byelene Frogner (89.300 kr/kvm) og St. Hanshaugen (83.500 kr/kvm) er dyrere. Under Sagene er det Bydel Nordre Aker som er nærmest, med 78.400 kroner per kvadratmeter i gjennomsnitt. (Kvadratmeterprisene er et gjennomsnitt av de siste seks måneder).

– I de kommende månedene forventer vi at det vil fortsette å komme mange nye boliger og bruktboliger på markedet, noe som vil bidra til en stabilt høy tilbudsside, og det spesielt i de store byene. Til tross for at styringsrenten som ventet ble satt opp i september, så er etterspørselen fremdeles sterk. Det ligger til rette for at den moderate prisutviklingen og høye aktivitetsnivået vil vedvare også i tiden fremover, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord