ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Det er ganske enestående at vi i vår bydel har noe så historisk viktig

HOLLENBACHFESTIVALEN: Kantor i Sagene Kirke, Stein Skøyeneie, tok initiativ til Hollenbachfestivalen. Her fra en gallerikonsert i 2017. Foto: Privat

– Et bevart lokalt og nasjonalt orgelsmykke, sier kantor Stein Skøyeneie i Sagene kirke, og inviterer til festival.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2018 kl 15:20

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE KIRKE: 1.-8. mai er det igjen duket for Hollenbachfestivalen i Sagene kirke.

Festivalen starter med konserten «arbeidssanger i orgelbrus» med besøk av Jonas Gahr Støre og Sturla J. Stålseth. De skal snakke om 1. mai-verdiene i arbeiderbevegelsen og i kirken - og musikkens betydning for å holde disse verdiene levende i vår tid.

Gjennom uken blir det små og store orgelkonserter - også kombinert med bydelsdagen og andre arrangement i Sagene kirke (se program nederst i saken).

- Et lokalt og nasjonalt orgelsmykke

Kirkens orgel ble bygget av den tyske orgelbyggeren Albert Hollenbach til innvielsen i 1891. Han bygget mange orgler i Norge, men nesten alle er kassert på grunn av alder.

- Men i Sagene har vi altså et bevart lokalt og nasjonalt orgelsmykke. Det er ganske enestående at vi i vår bydel har noe så historisk viktig - for orgelparken i Norge og Skandinavia, sier kantor Stein Skøyeneie.

ANNONSE

Skøyeneie, som har vært kantor i Sagene kirke siden 2002, tok i fjor initiativ til en festival for å få orgelet på «plakaten» i bydelen og ellers i Oslo. Det var en suksess og han håper på en like bra festival i år.

- Jeg vil så gjerne at folket i bydelen skal få vite om dette unike de eier. Derfor spiller jeg også en konsert på det hver eneste tirsdag kl. 13.00.

ORGELFESTIVAL: – Jeg har vært kantor i Sagene kirke siden 2002 og vil så gjerne at folket i bydelen skal få vite om dette unike de eier. Derfor spiller jeg også en konsert på det hver eneste tirsdag kl. 13, sier kantor Stein Skøyeneie. Foto: Arkivfoto Sagene Avis

Se programmet her:

Tirsdag 1.mai
Kl.12-19 ÅPEN KIRKE
Kl.19 ARBEIDERSANGER i ORGELBRUS
Vi møter Jonas Gahr Støre i
samtale med Sturla J. Stålsett om 1. mai-verdiene i arbeiderbevegelsen og i kirken - og musikkens betydning for å holde disse verdiene levende i vår tid.

Operasanger Toril Carlsen fremfører sanger av Torshov-komponisten Jolly Kramer-Johansen, og kantor Stein Skøyeneie spiller musikk av Johannes Haarklou, Edvard Grieg og improviserer over kjente arbeidersanger.

ANNONSE

Torsdag 3.mai
Kl.12-20 ÅPEN KIRKE
Kl.11 "EN FREDFULL TIME på Nordre gravlund" - en vandrende samtale med kunstneriske innslag. Vandringen avsluttes med en orgelkonsert i Sagene kirke. Diakon Anne Marie Sverdrup og kantor Stein Skøyeneie
(Oppmøte på parkeringsplassen på Nordre
gravlund. OBS - værforbehold)

Lørdag 5.mai - Bydelsdag
Kl.12-20 ÅPEN KIRKE med tårnvandring
Kl.16 GALLERIKONSERT "Tett innpå Hollenbach"
Kantor Stein Skøyeneie spiller og forteller om musikk av Bach, Schumann og Rinck, og du kan høre og følge det hele på nært hold. Organist Bjørn Sagmoen forteller om Hollenbach og hans orgel.

Søndag 6.mai
Kl.13-20 ÅPEN KIRKE
Kl.11 FESTIVALHØYMESSE «Kom, mai, du skjønne milde»
Medvirkende: Sagenekoret, STAS, Octopus, Oslo Politikor, Dagsangerne på Sagene,
Østensjø seniorkor, kantor Stein Skøyeneie og sokneprest Knut Rygh
kl.17.30 BYVANDRING OG ORGELBRUS - fra Sagene kirke til Ila kirke. Kveldsmesse.
Medv.: historiker Gro Røde, kantor Espen Takle og sokneprest Knut Rygh

Tirsdag 8.mai
kl.12-20 ÅPEN KIRKE
Kl.13 ORGELKONSERT «Frigjøringsdagen 1945» Veteraner snakker med sokneprest Knut Rygh om de frydfulle maidagene i 1945. Kantor Stein Skøyeneie spiller musikk av Grieg, Sæverud, Alnæs, Haarklou og Winter-Hjelm.

Alle arrangementene er gratis

ANNONSE

LES OGSÅ:
Det er forslag om å legge ned flere kirker
"Ryktene om kirkens død er betydelig overdrevet"

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE