ANNONSE

– Det er noen der ute som trenger deg!

Meld deg til tjeneste! oppfordrer disse damene. Fra venstre: Stine Lampe fra Sagene bydel, Lene Fagerbakke ved Tåsen seniorsenter, Grethe Skarpnes fra Sagene bydel, Heidi Karsrud Nordal fra prosjektet Alder- og demensvennlig by og bydel, og Mona Magnussen ved Sogn Frivillighetssentral. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Å være aktivitetsvenn blir dobbel glede av å gjøre noe du likevel skulle gjøre - gå tur, handle, gå på kino, besøke et museum, eller kanskje gå på kafe, sier Heidi K. Nordal og inviterer til gratis kurs.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2017 kl 13:24

ANNONSE

OSLO: – Å være aktivitetsvenn er enkelt. Du trenger bare å gjøre noe du liker sammen med en som har demens, sier Heidi K. Nordal videre, prosjekleder for Alders- og demensvennlig by og bydel i Oslo.

Les mer om prosjektet lenger ned i saken.

Onsdag 19. april klokken 17.00- 20.00, og Torsdag 20. april klokken 17.00 – 20.00 er det gratis aktivitetsvennkurs ved Seniorhuset i Pastor Fangens vei 22, på Tåsen.

Kurset har fokus på rollen som aktivitetsvenn, demens og kommunikasjon, og det vil bli holdt foredrag, vist film og gjort gruppearbeid.

Påmelding er innen neste fredag, 7. april, stine.lampe@bsa.oslo.kommune.no (99537431) eller
linn.dahl.eikas@bna.oslo.kommune.no (46917042)

LES OGSÅ: Nå skal de samarbeide om å gjøre hverdagen bedre

Dobbel glede

– Det å være aktivitetsvenn blir dobbel glede av å gjøre noe du likevel skulle gjøre - gå tur, handle, gå på kino, besøke et museum, eller kanskje gå på kafe, sier Heidi K. Nordal videre.

– En som allerede er aktivitetsvenn, fortalte meg nylig følgende: Bydelen gjør det enkelt for meg å kunne hjelpe andre. Jeg har fått økt kunnskap og forståelse for demens igjennom det å være aktivitetsvenn.

Noen trenger deg

– Det skal være hyggelig og trygt å være aktivitetsvenn. Tryggheten skaper vi igjennom kurset for aktivitetsvenner, hvor vi gir kunnskap og det blir mulighet til erfaringsdeling. Som aktivitetsvenn kan du drive med noe du liker- Det er noen der ute som trenger deg, som du kan være til stede for.

– Bli med på å gi folka gode opplevelser og livsglede!, oppfordrer Nordal.

Alders- og demensvennlig by og bydel

For snart to år siden startet pilotprosjektet Alders- og demensvennlig by og bydel opp i nabobydel Nordre Aker. Med Heidi K. Nordal som prosjektleder.

Prosjektet fikk to millioner kroner fra byrådsavdelingen for eldre og sosiale tjenester, og skal etter planen gå frem til sommeren i år. Vellykkede tiltak fra pilotprosjektet skal inngå i en framtidig modell for hele Oslo.

LES OGSÅ: Med retten til vind i håret - meld deg som frivillig!

Følgebydel

Men pilotprosjektet har også følgebydeler, som Bydel Sagene, som er med og tester ut forskjellige aktiviteter og tiltak, nettopp for å gjøre byen vår mer raus og imøtekommende overfor eldre og personer med demens.

Og det trengs nok en god plan og et prosjekt. For prognosene tilsier at fra 2030 vil 20 prosent av befolkningen i Oslo være over 67 år, og fram mot 2040 vil antall personer med demens i hovedstaden trolig dobles, fra nå rundt 7000.

LES OGSÅ: