ANNONSE

Sykle på fortau eller i veibanen?

— Det er pest eller kolera

DÅRLIG FREMKOMMELIGHET: Her er det blant annet for smalt, skriver tipser. Foto: Janina Lauritsen

Det etterlyses bedre sykkelfremkommelighet på strekningen forbi Sandaker-senteret: Hvorfor står det for eksempel mange stubber igjen langs veien?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2018 kl 12:55

ANNONSE

TORSHOV/SANDAKER: En leser skriver til Sagene Avis om det han opplever som en veldig utfordrende strekning på sykkel, fra Torshov sport og til Nordpolen-krysset, både på fortau og i veibanen:

– Spesielt utenfor Sandaker senter. Der står det masse trær, eller det vil si, masse stubber etter trær. Gangfeltet der er veldig smalt, og i praksis går det bare én i bredden. Det er vanskelig å sykle der. Ja, det er veldig fint med trær, men når det først ikke blir plantet nye, da bør det vurderes å fjerne dem helt slik at fremkommeligheten øker.

SANDAKER SENTER: Her er fortauet på sitt smaleste. Foto: Janina Lauritsen

Pest eller kolera

– Sykkelfremkommeligheten på nevnte strekning er veldig utfordrende. Det er to valg: Enten i veibanen, som er dekket av høye brosteiner, smal veibane, innsnevring for trikk, trikkeskinner og brostein. I tillegg er det mange utrykninger fra brannvesenet der. Eller på fortauet, men det er altså heller ikke så lett. Pest eller kolera her, altså.

Han påpeker at han kjenner til planene om etablering av sykkelfelt i Sandakerveien fra Nordpolen-krysset og opp til Storo storsenter.

Les mer om sykkelplanene her:

– Nevnte utfordring blir da ekstra synlig siden det er sykkelfelt fra Torshov sport og videre nedover Sandakerveien. Altså er det et brudd i sykkelveien til/fra sentrum som er veldig utfordrende.

Et strakstiltak

Sagene Avis kontaktet Bymiljøetaten for å høre om de kommer til å gjøre noe med denne strekningen, også.

Sykkelfeltet som etableres i Sandakerveien og Nycoveien denne høsten er et strakstiltak i påvente at Bymiljøetaten finner gode løsninger for både Sandakerveien og Nycoveien, og i Sandakerveien fra Åsengata, videre oppover i Grefsenveien inkludert Storokrysset til Disen vendesløyfe, opplyser Bymiljøetaten.

– Vi skal ha et møte med Sandaker senter 13. november, for å se på situasjonen utenfor senteret. I utgangspunktet ønsker vi å erstatte alle trær, men her er det trangt og muligens dårlige vekstvilkår for nye trær. Det er ikke planlagt noen strakstiltak for sykkel på den strekningen nå, men det starter altså opp et reguleringsarbeid for området i 2019. På litt sikt vil det bli en mye bedre løsning her, også for sykkel, sier presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen.

SMALT: Med både stubber, trikkeskinner og smal veibane, blir det vanskelig å sykle, mener en leser. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!