Sagene Avis

Første skoledag:

– Det var annerledes og litt spesielt

FØRSTE SKOLEDAG: Det var mange spente seksåringer på Bjølsen skole og Sagene skole i dag. Foto: Janina Lauritsen

Seksåringene måtte klare seg uten mamma og pappas trygge hånd i dag, da de tok sine første steg inn i klasserommene. Og de fikk heller ikke lov til å ta læreren og rektor i hånda.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.08.2020 kl 22:05

BJØLSEN/SAGENE: Det var mange spente, glade, og kanskje litt nervøse, førsteklassinger på Bjølsen skole i formiddag!

De fikk en varm velkomst av skolekorpset, rektor Arild Lillehage og lærerne i strålende solskinn i skolegården. Men det ble jo selvsagt en litt annerledes skolestart i dag. De fikk ikke håndhilse på rektor og lærer og hver klasse ble delt opp til ulike oppmøtetider.

Ingen festdag på skolen uten skolekorpset! Foto: Janina Lauritsen

Konrad Kregnes Roberts skal begynne i klasse 1A, og står klar i skolegården. Han har stilt seg opp med foreldrene og venter spent på å snart få hilse på de nye klassekameratene og læreren.

– Jeg tror dette blir gøy! Og nå kommer jeg i avisen, også! sier han stolt.


– Hvordan er det å være mor og far på en dag som denne?

– Det er veldig stas! sier mor og far.

Konrad er klar for å begynne i klasse 1 A. Foto: Janina Lauritsen

Konrad får selskap av Elliot, som også skal begynne i 1A. Han har også med seg begge foreldrene.

– Vi gleder oss veldig, og vi er litt spente. Vi er veldig glade for at han begynner i klasse med noen han kjenner, sier mamma.


Elliot møter ikke bare nye fjes i klasse 1A, han får også med seg noen han kjenner fra før. Foto: Janina Lauritsen

– Det skal bli spennende å bli kjent med dere, og det blir nok spennende for dere å treffe lærerne deres. Jeg håper dere får en fin dag med lærerne og at dere får mange lærerike år her på Bjølsen skole, sa rektor.

Rektor Arild Lillehagen og lærerne i 1A Foto: Janina Lauritsen

– Skulle helst tatt dem i hånda

På Sagene skole var det 64 spente førsteklassinger som hørte rektor Peter Fossland ønske dem velkommen. Her hilste rektor og elever i skikkelig koronastil – med føttene.

– Det var annerledes og litt spesielt. Jeg skulle aller helst ha tatt dem i hånda og latt foreldrene være med inn i klasserommene, sier Fossland til Sagene Avis.


Rektor på Sagene skole, Peter Fossland Foto: Janina Lauritsen

Men det viktigste er at barna opplever en trygg og god skolestart, fortsetter han.

– Og det får de. Vi er godt forberedt!

– Hvordan blir den nye skolehverdagen utover høsten, tror du?

– Jeg håper at ting normaliserer seg gradvis etter hvert. Men jeg tror ikke det. Vi må forholde oss til smittevern, skolehverdagen blir mer tungvint av det, vil skulle helst vært foruten dette.


Seksåringene venter på å få bli med læreren inn på Sagene skole. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...