ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Dette er kanskje et av de farligste stedene å bevege seg i Sagene

MYE TRAFIKK MED HØY FART – Vi fikk høre i juli at fartshumpene skulle komme tilbake. Jeg ser ingen fartshumper, men adskillig mye mer trafikk, sier en bekymret nabo. Foto: Janina Lauritsen

En av Sagene skoles nærmeste naboer kaller Holsts gate/Sandakerveien et av de farligste stedene å bevege seg i Bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: I åpen halvtime i bydelsutvalgsmøtet, 30. august, uttrykte Kittil Aarnes i Sandaker sameie sin bekymring for trafikksituasjonen i området.

– Veien utenfor oss går forbi Sagene skole. Den har blitt jobbet mye med og fartshumpene er fjernet. Dette har medført at Holsts gate/Sandakerveien kanskje er et av de farligste stedene å bevege seg i Sagene i dag.

Gir på før fartshumpen

Han fortalte at de i juli ble lovet at fartshumpene skulle komme tilbake.

– Jeg ser ingen fartshumper, men adskillig mye mer trafikk. Folk kjører en snarvei ved at de tar inn Sandakerveien, så inn Holsts gate og videre ned Vogts gate, for å unngå å bli stående på rødt lys på ring 2. Også kommer det noen som har det veldig travelt, for det har de på morgenen, og det er bare én fartsump rett utenfor skolen. Folk pleier som regel å gi på helt til de kommer til fartshumpen, bråbremser også gir de full gass, igjen. Dette er så alvorlig at det må dere bare ta tak i.

– Det er rett og slett farlig å gå der. Og dette er innenfor det jeg regner med dere kaller hjertesoner. Jeg skjønner ikke at det er noen som har hjerte til å gjøre dette her, i hvert fall. For det har blitt veldig farlig og jeg foreslår at dere sørger for at det kommer en fartshump tilbake der den var, og at dere sørger for at det blir en enveiskjørt gate nedover Sandakerveien.

ANNONSE

Da må man kjøre inn Biermanns gate og på den måten får man ikke tungtransporten nedenfra som går forbi skolen, påpekte han.

– Strekningen er uoversiktlig og sårbar

Rektor på Sagene skole, Peter Fossland, er også bekymret for sikkerheten i Sandakerveien.

– Vi er alltid opptatt av at elevene våre skal kunne ferdes trygt til og fra skolen. Vi er spesielt bekymret for sikkerheten i Sandakerveien, der ferdes mange av våre elever daglig. Vi gjør det vi kan internt med tanke på å oppfordre foresatte til å følge elevene og unngå bruk av kjøretøy til levering/henting. I tillegg har vi utplassert skolepatrulje ved fotgjengerovergangen. Summen av stor motorisert ferdsel, syklister i stor fart nedover og fotgjengere, gjør denne strekningen uoversiktlig og sårbar. Spesielt gjelder dette i tidsrommet 07.45-08.30 om morgenen.

Bymiljøetaten kan foreløpig ikke svare på når fartshumpen er på plass.

– Sandakerveien mellom Holts gate og Ring 2 ble reasfaltert og fikk sykkelfelt inn mot Ring 2 i sommer. Fartshumpen ble da fjernet, men skal reetableres. Jeg venter på å høre fra byggeleder om de har noe tidspunkt for når det skal skje, sier presseansvarlig Monica T. Olsen.

ANNONSE

Sagene Avis kommer tilbake med mer.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE