Sagene Avis
Seksjonsheader

Dette er Raymond Johansens nye byråd

Byrådet 2019-2023: Einar Wilhelmsen (MDG), Victoria Evensen (Ap), Hanna Marcussen (MDG), Lan Marie Bergh (MDG), Raymond Johansen (Ap), Robert Steen (Ap), Omar Samy Gamal (SV), Rina Mariann Hansen (Ap) og Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Onsdag ble det nye byrådet presentert.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2019 kl 14:03

OSLO: Byrådsleder Raymond Johansen gjør endring i antall byråder fra åtte til ni og justerer byrådets sammensetning og ansvarsfordeling.

– I går la vi fram en ambisiøs og omfattende byrådserklæring med nye grep for å få flere i arbeid, for klimakutt, for læring i skolen og for omfordeling. I dag får vi inn tre nye byråder med kjærlighet til Oslo og tro på politikkens kraft, sier Raymond Johansen (Ap) i pressemelding onsdag formiddag.

De nye byrådene er:

 • Einar Wilhelmsen (MDG), byråd for finans
 • Victoria Marie Evensen (Ap), byråd for næring og eierskap
 • Omar Samy Gamal (SV), byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold

Robert Steen (Ap) fratrer som byråd for finans og blir byråd for helse, eldre og innbyggertjenester.

LES OGSÅ: Byrådserklæringen: Billigere kollektivreiser, gratis aks og skolemat

De nye byrådene

Byråd for finans, Einar Wilhelmsen (MDG). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Einar Wilhelmsen (45) er leder for Miljøpartiet De Grønne i Oslo og kommer fra stillingen som fagansvarlig i Zero. Han er utdannet statsviter og har tidligere blant annet vært byrådssekretær i Byrådsavdeling for finans. Han var med i MDGs delegasjon til forhandlingene av ny byrådsplattform.

Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen (Ap). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Victoria Marie Evensen (39) har vært bystyremedlem for Arbeiderpartiet siden 2011, og har de siste fire årene vært fulltidspolitiker i Oslo bystyre og leder av byutviklingskomiteen. Hun er utdannet tekstforfatter og har arbeidet som kreativ leder i reklamebransjen.


Byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold, Omar Samy Gamal (SV). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Omar Samy Gamal (27) har vært med i Oslo SVs delegasjon til forhandlingene av ny byrådsplattform og arbeider som yrkesfaglærer. Han har tidligere vært rådgiver i Norsk Vann og leder i NITO Studentene.

Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for eldre, helse og arbeid, og Marthe Scharning Lund (Ap), byråd for næring og eierskap, trer ut av byrådet.

Etter endringene har byrådet følgende sammensetning:

 • Byrådsleder Raymond Johansen (Ap)
 • Byråd for miljø og samferdsel og byrådets nestleder, Lan Marie Nguyen Berg (MDG)
 • Byråd for helse, eldre og innbyggertjenester og sjef for Byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid Robert Steen (Ap)
 • Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV)
 • Byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen (Ap)
 • Byråd for byutvikling Hanna Elise Marcussen (MDG)
 • Byråd for finans Einar Wilhelmsen (MDG)
 • Byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen (Ap)
 • Byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold Omar Samy Gamal (SV)


Se bilder av alle byrådene her:

Endring i byrådsområde

Byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid består, men deles i to byrådsområder: Byrådsområde for helse, eldre og innbyggertjenester og byrådsområde for arbeid, sosiale tjenester og mangfold.

Byrådsområde for arbeid, sosiale tjenester og mangfold omfatter tjenester innen arbeid, bolig og velferd, NAV, rusfeltet, boligsosialt arbeid, barne- og ungdomsarbeid, flyktninger, integrering og mangfold, hjelpemiddelformidling, tilrettelagt transport og virksomhetsstyring av Velferdsetaten.

Byrådsområde for helse, eldre og innbyggertjenester omfatter helse- og sosialtjenester, slik som sykehjem, dagsenter, helsehus, tannhelse, hjemmetjenester, rehabilitering, psykisk helse, tiltak for personer med nedsatt funksjonsevne og virksomhetsstyring av de femten bydelene, Helseetaten og Sykehjemsetaten. I tillegg skal ansvaret for digitalisering overføres fra Byrådsavdeling for finans.

Endring i antall

Bystyreflertallet vedtok i forrige periode å oppheve taket på åtte byråder i Oslo. Dermed var det fritt frem for Raymond Johansen å utvide byrådskollegiet, noe han også har valgt å gjøre. Bakgrunnen er MDGs gode valg, der de nær doblet oppslutning, fra åtte prosent i 2015 til 15,2 prosent i høst. Samtidig gjorde Arbeiderpartiet et dårlig valg. Endringen i byrådssammensetningen reflekterer dermed valgresultatet fra september.


Marianne Borgen (SV) fortsetter som ordfører. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

et nye byrådet, 2019 - 2023. Fra venstre Victoria Evensen (Ap), Robert Steen (Ap), Hanna Marcussen (MDG), Lan Marie Bergh (MDG), Raymond Johansen (Ap), Inga Marte Thorkildsen (SV), Omar Samy Gamal (SV), Rina Mariann Hansen (Ap) og Einar Wilhelmsen (MDG). Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Representantene fra de tre partiene som har deltatt i forhandlingene rundt en ny byrådsplattform. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...