ANNONSE

Nytt aktivitetsanlegg:

– Dette gjør noe med stoltheten til folk

FORNØYDE: Barna i Vøiensvingen barnehage har syklet og spilt fotball. Men isen var nok høydepunktet! Foto: Janina Lauritsen

Her kan du nyte sommeren med sykkeløvingsbane for de minste, trim- og lekeapparater, trampoline og fotballbane.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2019 kl 10:24

ANNONSE

ILADALEN PARK: Torsdag 24. mai åpnet det nye aktivitetsanlegget i Iladalen park.

– For en lykkelig dag! Jeg vil trekke frem beboerne - uten deres engasjement hadde ikke dette blitt noe av. Lokal engasjement er så viktig! sa bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg under åpningen.

Startet med ønske om fotballbane

Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen var også til stede under åpningen.

– Byens torg og møteplasser er svært viktige for både innbyggere og besøkende til Oslo! Vi er opptatt av å etablere og videreutvikle byens torg og møteplasser og det er over en 11-års periode bevilget betydelige midler – til sammen 161 millioner kroner for å oppgradere og sikre god standard på disse viktige arealene rundt i byen, sa Marcussen.

Parkanlegget startet med et initiativ fra Iladalens Venner som ønsket en liten fotballflate for de yngre barna.

– Det satte i gang en planleggingsprosess som baserte seg på innspill fra beboere og brukere. Å bygge på det lokale engasjementet, og ikke minst kunnskapen og innsikten lokalbefolkningen har om eget nærmiljø og lokale behov, tror jeg gir akkurat de plassene som lokalmiljøet trenger.

Første trinn i et større prosjekt

Det nye aktivitetsanlegget byr på mye moro for alle. Det er sykkeløvingsbane for de yngste, trimapparater, klatrenett, lekeapparater, trampoliner, bordtennisbord og kunstgressbane – uten gummigranulater.

Aktivitetsanlegget er første trinn i et større prosjekt. I neste omgang vil det utvikles et samarbeid med Vann- og avløpsetaten, der regnvann fra takene planlegges renset og ført inn i anlegget til nytte for vannbed, vannlek og vanrenne gjennom parken.

Iladalen har også dyrkingskasser som beboerne leier av «Spiselige Sagene». En utvidelse er under vurdering og bydelen arbeider med Renovasjonsetaten og frivillige organisasjoner for å etablere et parkøkologisk senter i den nedlagte barneparken.

Etter at alle taler var holdt og snoren var klippet, var det Vøiensvingen barnehage sin tur til å innvie anlegget. De tråkket i full fart gjennom sykkeløvingsbanen og sparket hardt fra seg i fotballkampen i regi av Iladalens Venner. Etterpå fikk de en velfortjent is i sola.

Og fire- til seksåringene virker strålende fornøyd med den nye parken!

– Jeg elsker lekeplassen! Den er kjempebra. Fotballbanen er super! Det er godt med is! sier alle seg enige i.

FORNØYDE: Barna i Vøiensvingen barnehage har syklet og spilt fotball. Men isen var nok høydepunktet! Foto: Janina Lauritsen

KLAR, FERDIG, GÅ: Barna venter spent på å få åpne sykkelbanen Foto: Janina Lauritsen

– Dette gjør noe med stoltheten til folk

– Det viktigste er hvor mye man kan få til med lokalt engasjement. Det er også kult at dette er et miljøprosjekt – dette bidrar til at humler og bier trives, det er gøy, sier Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen til Sagene Avis.

Hun påpeker også at det er viktig med vedlikehold av slike plasser. Å ha gode uteområder gjør noe med livskvaliteten til folk, mener hun.

Det er bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg enig i.

– Det gjør noe med stoltheten til folk at det ser flott ut der de bor. Dette er hagen til folk, det er her de møtes. Og nå dras aktiviteten opp hit, da blir det bedre plass til grilling og sånt andre steder i parken, uten at man får en fotball i maten, sier han til Sagene Avis.

– Og dette er ikke voldsomt og dominerende, det er dempet i uttrykksformen sin. Det bor mange barn i området, dette vil være viktig for dem. Også er det godt for foreldre å slippe å ta med barna så langt hjemmefra, fortsetter han.

ÅPNET: Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen og bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg åpnet aktivitetsanlegget. Foto: Janina Lauritsen

LES OGSÅ:

Vurderer "livreddende" tiltak for fotballbanen på Haarklous plass

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord