ANNONSE

Dette koster det å leie bolig i Oslo nå

Illustrasjonsfoto Foto: Skitterphoto / Pixabay

Det er høy aktivitet i leiemarkedet, og studentene har startet jakten etter attraktive leiligheter med sentral beliggenhet. Du må ut med over 9000 kroner i snitt for å leie en ettroms leilighet i Oslo.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

OSLO: Det kostet nå i snitt 9191 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, viser tall fra Utleiemegleren.

Dette er en nedgang på 2,9% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 3,4%.

Prisene opp på større leiligheter

For en 2-roms kostet det i snitt 12.260 kroner, dette er en oppgang på 1% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,5%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.843 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 1,6%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,4%.

– Vi har god respons på alle våre ledige objekter. Vi ser at det er høysesong for større boliger. Eneboliger og 3-4 roms leiligheter er det kamp om. Det har vært godt oppmøte på visninger og de fleste som henvender seg ønsker å leie den aktuelle boligen. Vi ser frem til en hektisk fellesferie og regner med stor pågang på boligene våre, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Tips til deg som har et rom til overs: Slik kan du tjene penger på utleie

Utenfor byen er enklere

– Det er full fart i leiemarkedet, og vi venter stort trykk i hele sommer. Boliger med riktig pris samler mange interessenter på visning. Det er enklere å skaffe seg utleiebolig så lenge du er villig til å bo litt utenfor bykjernen. Er du på jakt etter drømmeboligen må du skille deg ut og vise interesse på visning, sier daglig leder ved Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Til sammenlikning koster det i gjennomsnitt 10.247 kroner å leie en 2-roms, og 13.812 kroner for en 3-roms leilighet i Asker og Bærum. På Romerike er det samme gjennomsnittet 10.537 kroner en 2-roms og 12.566 kroner for en 3-roms.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord