Sagene Avis

Festarrangør bøtelagt med 10.000:

Dette må du ut med om du bryter reglene

Du risikerer bøter om du bryter smittevernsreglene. Her ser du hvor mye du må ut med. Foto: Christian Fredrik Borg (arkivfoto)

Oslo politidistrikt anmelder og straffeforfølger nå brudd på smittevernbestemmelsene. Det kan bli dyrt, se her hvor store bøter du risikerer.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: Fredag kveld, 6. november, fikk politiet melding om støy fra en leilighet i Oslo hvor det også skulle være et stort antall festdeltakere til stede.

Festarrangør er nå bøtelagt med kr 10.000,- for overtredelse av forbudet mot privat sammenkomst med flere enn ti deltagere. Politiet kan også straffeforfølge deltagerne på en slik sammenkomst, og jobber nå videre med å identifisere de som har vært til stede på den aktuelle festen.

Se hvor store bøter du risikerer ved å bryte reglene, lenger ned i saken!

Ser at påbud stort sett følges

Oslo politidistrikt anmelder og straffeforfølger nå brudd på smittevernbestemmelsene, som for eksempel private fester med flere enn 10 personer eller der 1-metersregelen ikke kan overholdes.

Oslo politidistrikt ser at påbud stort sett følges, at folk holder seg hjemme og bruker munnbind med mer.


– Vi håper den gode innsatsen hos innbyggerne i politidistriktet fortsetter, slik at smittetallene reduseres og politiet kan bruke tiden til bekjempelse av kriminalitet for øvrig. Politiet samarbeider med kommunen, og vil spesielt ettergå å være oppsøkende der hvor helsemyndighetene ser at smitten er størst, sier Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Eksempler på bøtesatser, sentrale bestemmelser:

  • Brudd på karanteneplikt – ankommet fra utlandet – bøtesats Kr 20.000,-
  • Brudd på karanteneplikt – etter nærkontakt med bekreftet smittet Kr 20.000,-
  • Brudd på isolasjonsplikt – bekreftet smittet Kr 20.000,-

Lokale bestemmelser Oslo

  • Brudd på plikt til å bruke munnbind på kollektivtransport når det ikke er mulig å holde en meters avstand til medreisende: 2000 kroner
  • Brudd på plikt til å bruke munnbind i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter, når det ikke er mulig å holde en meters avstand ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer: 2000 kroner
  • Brudd på plikt til å bruke munnbind for passasjer i taxi/for sjåfør når denne har passasjer i taxi: 2000 kroner
  • Arrangere eller delta på privat arrangement med flere enn 10 deltakere, og arrangere eller delta på privat arrangement hvor lokalet ikke er dimensjonert til at alle deltakere kan holde minst 1 meters avstand: 10.000 kroner (arrangør) og 5000 kroner (delta). Ved grove overtredelser kan bøtesatsen dobles.


Brudd på forbud mot å skjenke alkohol på serveringssteder: 20.000 til 50.000 kroner.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...