Sagene Avis

Husk å søke barnehageplass:

Dette må du vite om opptaket

BARNEHAGEOPPTAK: Fristen er 1. mars, her er det du må vite. Foto: Troy T/Unsplash

Og nytt i år er at kommunens barnehageforskrift er endret for å sikre at flere søsken får plass i samme barnehage.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: 1. mars er siste dag for å søke barnehageplass med oppstart i august og september.

Hvert år før denne fristen får kommunen inn nesten 8000 søknader for nye barn, og det er et omfattende arbeid å koordinere og gjennomføre opptak i de over 700 kommunale og private barnehagene. De siste årene har tre av fire fått oppfylt sitt første eller andre ønske for barnehageplass.

– Det er veldig bra at flere velger å søke barnehageplass. Vi vet at lek og læring i barnehagen er viktig for barns liv og senere utvikling, og en forutsetning for foreldres deltakelse i arbeidslivet. Jeg kan forsikre foresatte om at alle barn med rett til plass vil få tilbud om en barnehageplass, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), i en pressemelding.

Søsken skal få plass sammen

Nytt i år er at kommunens barnehageforskrift er endret for å sikre at flere søsken får plass i samme barnehage. De første tilbudene om barnehageplass vil bli sendt ut fra 20. mars og tilbud blir sendt ut i flere runder i løpet av våren. I den første runden etter søknadsfristen, kan både nye søkere og dem som søker om å bytte barnehage få tilbud.

Deretter sendes tilbud til barn med lovfestet rett til plass, det vil si de barna som har søkt før fristen og som er ett år eller eldre i september. Barn som blir ett år i september har rett på plass med oppstart i løpet av september, eldre barn har rett på plass i løpet av august.

Anbefaler å søke privat innen 1. mars

For barn som blir ett år i oktober og november, og derfor har rett på plass i disse månedene, er kommunens søknadsfrist 15. august. Men fordi mange private barnehager fordeler plasser for oktober og november allerede i løpet av våren, anbefaler kommunen dem som søker private barnehager å søke senest 1. mars også for oktober- og november-barn.

Plasser som blir ledige før august og september tildeles til søkere i løpende opptak. I løpende opptak er alle søkere med, uavhengig av når de har søkt eller om de har plass fra før eller ikke.

– De første årene er de mest avgjørende i et menneskes liv, og danner grunnlaget for all videre læring og utvikling. Vi vet at å begynne i barnehagen er en stor overgang både for barnet og foreldre. Derfor jobber alle barnehagene med å skape en trygg og god barnehagestart for alle barn, sier Thorkildsen.

Her kan du se video av det du trenger å vite om barnehageopptaket:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...