ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Disse jentene kan slå fra seg

SELVFORSVARSKURS: Jentene på UngMetro lærer hvordan de skal forsvare seg mot angrep. Foto: Janina Lauritsen

Jentene på UngMetro får vist mer guts enn de selv trodde de hadde, når de skal lære seg hvordan man forsvarer seg mot angrep.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2020 kl 08:43

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN: Jentene på UngMetro er ivrige etter å få demonstrere øvelser med instruktør Elyes Abid, foran de andre kursdeltakerne.

– Pakk inn hodet, slå raskt, ikke se ned! sier Abid, før han viser hvordan man stopper en person som er i ferd med å slå mot hodet.

Dette er det tredje semesteret det arrangeres selvforsvarskurs for jenter på syvende til tiende trinn på Ung Metro. Kurset er i samarbeid med Frontline Muay Thai Kampsportsenter

– Det er veldig viktig å kunne selvforsvar. Angrep er dessverre det beste forsvar. De må være bevisst på hvordan de beveger seg og kunne nedskalere situasjonen om noen blir hissige. Men hvis de skulle bli angrepet, må de lære å forsvare seg, sier instruktøren.

Elyes Abid, International Krav Maga Federation Foto: Janina Lauritsen

ANNONSE

– Mer guts enn de selv trodde

Jentene lærer seg grunnteknikker i Krav Maga, men store deler av kurset går også med på å snakke sammen.

– Jeg lærer dem også forskjellen på irriterende og truende oppførsel, sier Abid og påpeker at de er forskjell på en litt irriterende person i skolegården og det å faktisk måtte forsvare seg mot en angriper.

– Vi bruker mye tid på å snakke, om konsekvensene av å slå med knyttneve og når man har lov til å forsvare seg.

Jentene får vist mer guts enn de selv trodde de hadde, fortsetter instruktøren. Og de overtøffe jentene, som er litt røffe i væremåten og kan havne i trøbbel, jekkes litt ned.

ANNONSE

– Dette er noe de kan ta med seg videre i livet. Selvforsvarskurs er langsiktig, det gjelder ikke bare her og nå. Forhåpentligvis inspirerer dette jentene til å trene kampsport, også.

De fortsetter med kurs hver mandag frem til juleferien, og jentene som har fullført kurset får da et kursbevis. Så satser de på å starte opp igjen neste semester. Men de er avhengige av at politikerne støtter kurset.

– Forhåpentligvis blir dette noe vi gjentar hvert skoleår, sier Abid.

Jentene lærer å beskytte hodet, før de slår tilbake. Foto: Janina Lauritsen

– Vi gleder oss alltid

Ylva, Nada, Ingvild, Amalie, Lily, Ibtisaam og Noora, alle i syvende, stortrives på kurset. Her har de det gøy og lærer noe nyttig, samtidig som de får ut litt aggresjon, forteller de.

ANNONSE

– Det er fint med selvforsvarskurs fordi det er noe man ikke alltid får lært seg, men det er så nyttig. Hvis noen bestemmer seg for å angripe, må vi kunne å forsvare oss!

De forteller at de har blitt sterkere og modigere etter å ha meldt seg på kurset, men de påpeker også at dette er sosialt og moro.

– Det er gøy og lærerikt, vi gleder oss alltid til å komme hit.

Fra venstre: Noora, Ibtisaam, Lily, Amalie, Ingvild, Nada og Ylva. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE