Sagene Avis

Disse skal spre viktig informasjon i bydelen

Sagene Frivilligsentral har oversatt enkle koronaråd til ni språk. En egen Facebook-side, plakatkampanje og brosjyrer er på vei! Foto: Sagene Frivilligsentral

Sagene Frivilligsentral skal spre plakater med seks enkle og viktige koronaråd på forskjellige språk. I tillegg oppretter de en egen Facebook-side for informasjon.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2021 kl 17:00

BYDEL SAGENE: Sagene Frivilligsentral og deres engasjerte frivillige har satt i gang et prosjekt med å formidle koronainformasjon på flere språk, etter at de i vinter fikk støtte fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet.

– Vi har sett et tydelig behov for enkel informasjon på flere språk. Myndighetene har mange dokumenter og pressekonferanser på norsk, men mange vi har snakket med sier de ikke forstår all informasjonen og de ser ikke på norsk TV, sier Eleni Maria Stene hos Sagene Frivilligsentral til Sagene Avis.

Modellen startet etter et prosjekt på Halden Frivilligsentral, hvor de har oversatt koronainformasjon til over 50 språk.

– Vi er ikke så flinke som dem ennå, men vi har foreløpig oversatt til ni språk.

De frivillige har oversatt enkle koronaråd til ni språk. Foto: Sagene Frivilligsentral

Egen Facebook-side, brosjyre og plakatkampanje

Frivilligsentralen oppretter en egen Facebook-konto til koronainformasjonen, som trolig lanseres i løpet av uka. Der vil de også dele nyttig info fra FHI og andre helsemyndigheter. I tillegg henger de i løpet av de neste par ukene opp plakater med seks enkle råd på ulike språk, og lager en enkel brosjyre som kan deles ut i bydelen.

Frivilligsentralen fant først ut at de største innvandrergruppene i bydelen snakker polsk eller somalisk, og startet med disse språkene. Videre fikk de oversatt rådene til arabisk, engelsk, kurdisk, spansk, norsk, vietnamesisk og kinesisk. Det kan også hende de snart får oversatt til farsi og et afrikansk språk, ifølge Stene.

Eleni Maria Stene, administrasjonsleder ved Sagene Frivilligsentral

Flere frivillige har oversatt og står nå klare for å henge opp plakater og dele ut brosjyrer rundt omkring i bydelen.

– Vi håper vi får hengt opp plakatene der hvor folk ferdes og det er enkelt å få øye på dem. Vi håper også folk vil dele Facebook-siden vår, og deler informasjonen i for eksempel polske og somaliske grupper. Vi har også laget småfilmer med informasjon, det er jo ikke alle som leser.

Vil du være med?

Hvis noen har lyst til å være med på å oversette, henge opp plakater eller har tips til hvor disse burde henges opp, ber Frivilligsentralen deg om å ta kontakt med Frivilligsentralen på e-post eller telefon.

De som er interessert kan ta kontakt på e-post post@sagenefrivilligsentral.no eller telefon 47473255/56.

De frivillige har oversatt enkle koronaråd til ni språk. Foto: Sagene Frivilligsentral


De frivillige har oversatt enkle koronaråd til ni språk. Foto: Sagene Frivilligsentral

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...