ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Disse tredjeklassingene er beintøffe!

LILLEBORG SKOLE: Klasse 3B ligger foreløpig på andreplass i konkurransen Beintøft i Oslo. Foto: Janina Lauritsen

Klasse 3B på Lilleborg skole har i september reist til sammen 373 miljøvennlige kilometer til og fra skolen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: 2. september startet Beintøft 2019, Norges største gå til skolen-aksjon for barneskoleelever.

Over 55.000 skoleelever er påmeldt til å ta beina fatt og konkurrere i å reise miljøvennlig til skolen. På denne måten er man med på å forurense mindre, skape tryggere skoleveier, få bedre helse og ikke minst ta vare på naturen.

Konkurransen går til 29. september og er Miljøagentenes tøffeste kampanje. Alle skoleklasser fra 1. til 7. trinn vil konkurrere om å vinne den gjeve 1. plassen og 30.000 kroner til klassekassen.

Miljøagentene

Miljøagentene er barnas egen miljøvernorganisasjon. De jobber for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe. Miljøagentene ønsker et renere miljø og en tryggere framtid for jorda og menneskene som bor på den. Alle barn i Norge kan bli miljøagenter og jobbe sammen for å ta bedre vare på jordkloden vår. Alle miljøagenter har rett til å si ifra. Hvis alle gjør litt hver dag kan man få til mye sammen! Mer info på: www.miljoagentene.no.

Ligger på andreplass

Og klasse 3B på Lilleborg skole ligger godt an i Oslo.

ANNONSE

Da lokalavisa var på besøk i forrige uke hadde klassen fått 1692 poeng, gått 373 kilometer og spart 49,6 kilo CO2. Da lå de foreløpig på delt førsteplass i Oslo med 5C på Ullevål, men i skrivende stund, mandag, har de fått 1792 poeng og er forbigått av Ullevål som har fått 1895 poeng.

Tredjeklassingene på Lilleborg har riktignok gått flere kilometer enn Ullevål, i skrivende stund 219,5 kilometer lenger, men det er altså den totale poengsummen som teller. Hver uke er det nemlig ulike oppdrag med tema, som man også kan vinne. Den nasjonale vinneren får 30.000 kroner til årets tøffeste klasse, og beste klasse per trinn og beste klasse per fylke får 5000 kroner hver.

Tredjeklassingene forteller Sagene Avis at noen går eller sykler hver dag, mens andre noen ganger må kjøre bil hvis mamma eller pappa bor langt unna Torshov.

– Hvorfor er det viktig å gå, sykle eller kjøre kollektivt til skolen da?

– Fordi det sparer miljøet, man sparer CO2, sier elevene bestemt.

ANNONSE

Håper på 30.000 kroner

Lærer i 3B, Marianne Lund Syvaldsen Øren, syns det er viktig å være med i en konkurranse som Beintøft.

- Jeg syns det er moro, og unga tror de allerede har vunnet. Jeg håper vi vinner, sier hun og legger til at det viktigste allikevel er å ha fokus på å reise miljøvennlig.

Selv om barna gjerne skulle ha brukt pengene på tur til Tusenfryd, Hopp i havet eller Megazone, skal premiene bidra til videre miljøvennlig aktivitet og komme hele klassen til gode.

Dette kan for eksempel være sykkelparkering, parsellkasser eller turutstyr. Skolene trenger jo forskjellige ting, og Beintøft vil samarbeide med skolene for at midlene blir vel anvendt.

ANNONSE

Reist 2,6 millioner miljøvennlige mil

– Det er viktig for Miljøagentene at barna får mulighet til å påvirke de voksne til å ta miljøvennlige valg i hverdagen. Dette kan for eksempel være å la bilen stå og gå sammen med barna til skolen, sier prosjektleder Kaspar Tjeldflaat Steudel i Miljøagentene.

Etter at Beintøft startet i 2015 har elevene lagt bak seg over 2,6 millioner mil og spart miljøet for mer enn 350.000 kilo CO2.

Mens politikerne krangler om bompenger og oljeboring, ser barn og unge seg lei av å vente, skriver Beintøft på sin side. Årets hovedtema er «gå sammen for fremtiden», og handler like mye om å samles rundt et felles mål, som å komme seg til og fra skolen på miljøvennlig vis.

- Barna vil uten tvil vise de voksne og politikerne at det faktisk går an å implementere en grønnere livsstil i en hektisk hverdag.

ANNONSE

Beintøft

Beintøft er Norges største gå-til-skolen-aksjon, og varer i hele september. Med Beintøft ønsker Miljøagentene å bidra til større miljøengasjement og bevisstgjøring av miljøproblemene tilknyttet bilkjøring i skole og lokalsamfunn. Miljøvennlig transport til og fra skolen gir mindre luftforurensing lokalt og lavere CO2-utslipp skapt av biltrafikk. Det oppstår færre trafikkfarlige situasjoner, og barna blir mer opplagt til å ta til seg kunnskap gjennom hele skoledagen. Beintøft er en nasjonal kampanje i regi av Miljøagentene, i samarbeid med Loop Miljøskole og støttet av Miljødirektoratet, Samferdselsdepartementet, Handelens Miljøfond og Norad.

Les mer om konkurransen på www.beintøft.no

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE