Sagene Avis

Dramatisk avslutning på fjellturen for byråden

Byråd for miljø- og samferdsel i Oslo, Sirin Hellvin Stav (MDG), var på fjelltur med samboeren da han fikk akutt behov for hjelp. Foto: Privat

Torshov-bosatte Sirin Hellvin Stav (33) gleder seg likevel til nye fjellturer.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 30.07.2021 kl 19:25

ÅRDAL: Byråden, som bor på Torshov, var på fjelltur med samboeren Henrik Alpers da han fikk problemer.

– Det er ingen spøk å få anafylaktisk sjokk langt unna hjelp og dekning. Husk å ha med nødutstyr i fjellet, og pass opp for hissige jordveps. My Girl er trist nok på film, skriver Hellvin Stav på Facebook fredag.

I innlegget, som Sagene Avis har fått lov til å gjengi, takker hun Norsk Luftambulanse for hjelpen.

– Evig takknemlig til høyere makter i Norsk luftambulanse for at Henrik Alpers fortsatt puster og er i god behold, skriver hun og legger til et hjerte.

Paret var på tur i Utladalen i Årdal kommune da Alpers fikk problemer. Anafylaktisk sjokk er, ifølge Store Norske Leksikon, en allergisk reaksjon som medfører fall i blodtrykk. Reaksjonen er livstruende, og det er avgjørende med rask hjelp.


Henrik Alpers på fjelltur denne sommeren. Foto: Privat

Nye fjellturer venter

Stav måtte selv ta beina fatt og «beine» da turfølget fikk problemer.

Da hendelsen skjedde, kom folk fra Skogadalsbøen turisthytte i Utladalen til unnsetning. Byråden takker for god hjelp og omsorg.

– For øvrig en av Jotunheimens mest sjarmerende turisthytter. Takk til DNT-frivillige Anja og James som gikk i til sammen syv timer for å finne igjen sekkene våre som lå igjen midt i Uradalen. Først en bomtur, og deretter et nytt forsøk med meg på kvelden.

Sirin Hellvin Stav (MDG) Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)


– Det beste med å gå i fjellet er åpne og hyggelige møter med fremmede. Vi nordmenn blir nesten som et annet folkeslag på tur, litt rausere versjoner av oss selv i alle fall.

Hun avslutter:

– Og ikke minst takk til deg Henrik for en flott tur, selv om den endte litt dramatisk. Heldigvis blir dette bare første av mange flere fjellturer. Jeg elsker deg.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...