ANNONSE

Lokalprofilen:

Drømmer om å flytte til «Skeid-land»

SUPPORTER: Morten Andreas «Burnley» Fagerli syklet nettopp til Bryne via Bergen for å se Skeid-kamp. Foto: Skeidoksene

Det er veldig mye fotball for Skeid-supporter Morten Andreas «Burnley» Fagerli, men nå skal han få tid til å skrive romaner også.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.07.2018 kl 14:18

ANNONSE

LOKALPROFILEN: Dette er en spalte der vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere/-profiler som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte.

Lørdag klokken 15.00 kan du se Skeid på Nordre Åsen og Skeidbanen, da tar 2. divisjonslaget imot Fløy. Skeid-gutta skal «reise kjerringa etter» 1-3-tapet for Bryne forrige serierunde.

Morten Andreas Fagerli, for mange kjent som «Burnley», er ihuga Skeid-supporter. Faktisk så stor supporter at han syklet til kampen i Bryne 22. juli.

– Hva opptar deg mest om dagen?

– Den lammende sommervarmen. Ellers holder jeg på med flere prosjekter, blant annet innen billedkunst. Aller mest inne i skrivebobla. Jeg har bestemt meg for å oppfylle en gammel drøm, nemlig å skrive. Har en foreløpig ikke utgitt kriminalroman i ferdighylla og en oppvekstroman i hylla for pågående skriblerier.

– Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

– Jeg har en svakhet for gangveien over Torshovdalen, den som ender opp ved krysset Mailundveien/Trondheimsveien. Utsikten er kanskje ikke såkalt spektakulær, men den har en slags ro i seg. Man ser forbi Nesodden, silhuettene fra byen har fjorden som bakgrunn, det er en deilig tredimensjonalitet over det hele som krones med Torshovdalens gress og frodige trær i det som blir forgrunn.

Det blir litt som et gammeldags titteskap. Sola bidrar med interessant lyssetting hele døgnet, hvis ikke skyene og tåka på sine måter bidrar med dekor. Fint der da, også.

– Hva brakte deg til denne delen av byen?

– Flytta i 1990 inn i hybel på Bjølsen. Kjøpte min første bolig to år etter i Rosenlundgata. Har hatt noen års sidesprang til Sinsen og nå Rosenhoff, men drømmer om å flytte tilbake til Torshov. Denne delen av Oslo er levende og flott. Dessuten er det Skeid-land og Skeid er selvsagt favorittklubben.

– Hva klarer du deg ikke uten i hverdagen?

– Lesestoff, malerpensler, sykkelen min, PC og dessverre sosiale medier.

– Hva bør lokalpolitikerne i din bydel ta tak i?

– Ny fotballarena på Voldsløkka – type passe liten, Sagene Bad bør gjenåpnes og så burde det være en brukbar idé å omgjøre Krebs' gate vest for Vogts gate til et lite torg eller en park.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord