Sagene Avis

Eilif skal lede Sagene MDG

SAGENE MDG: Den nye lederen Eilif Hallingstad Finnseth og Almaz Asfaha. Foto: Janina Lauritsen

Almaz Asfaha takker for seg som leder av Sagene MDG, for å få enda bedre tid til å være bydelsutvalgsleder.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2020 kl 17:35

BYDEL SAGENE: Etter å ha vært leder for Sagene MDG i et år, gir Almaz Asfaha ledervervet videre til Eilif Hallingstad Finnseth.

– Det er fint å spre vervene, for å gjøre en god nok jobb. Jeg vil være en tydelig bydelsutvalgsleder, derfor går jeg også nå ned til å jobbe 70 prosent, som organisasjonsrådgiver for MDG, sier Asfaha.

– Og det er veldig viktig å slippe til og tiltrekke seg nye folk.

Og det har partiet også gjort. På slutten av fjoråret hadde de 324 medlemmer, en rekord for lokallaget.

– Vi har fått heftig mange nye medlemmer, vi fikk nesten 100 nye i løpet av høsten.


Etter et brakvalg for MDG i fjor høst, hvor de fikk over 25 prosent av stemmene og gikk fra to til fire representanter i bydelsutvalget, fikk de for første gang bydelsutvalgslederen i Sagene.

– Lokalpartiet kan gjøre en forskjell

– Det er et stort ansvar, og veldig gøy. Jeg føler en veldig ærefrykt for å få ledervervet. Det er mye kunnskap og engasjement jeg kan lene meg på i lokallaget, og jeg gleder meg veldig til å jobbe videre med dette partiet, sier Finnseth.

Han har bodd i bydel Sagene siden sommeren 2018, og meldte seg inn i MDG før valget i fjor. Når han nå skal lede de grønne, tenker han at han skal bli en leder som lytter.

– Jeg har konkrete meninger, men jeg liker også tanken på å vise at vi bryr oss om andre meninger og tar til oss innspill. Og jeg mener det er viktig å få frem at lokalpartiet kan gjøre en forskjell.

– Kultur er viktig

Finnseth har politisk bakgrunn fra før han meldte seg inn i MDG. Han har vært i kommunestyret i Sortland og er tidligere medlem av AUF.


– Jeg slet lenge med å finne et parti jeg kunne brenne for. Det var viktig å finne et parti som traff meg på en ekstra spesiell måte.

– Er det noe spesielt du brenner for, og vil jobbe med i bydel Sagene?

– At vi skal ha best mulig kulturtilbud i bydelen. Jeg har spilt i korps i ti år, og jeg syns det er så bra med kulturmuligheter, det kan hjelpe ungdommene med det de sliter med. Kultur kan gi noe annet enn det skolen kan.

Han mener også biltrafikken må bli tryggere i bydelen.

– Spesielt på Storo, det er vondt å se på. Det er noe som treffer lokalmiljøet. Derfor vil jeg også fronte at vi har et godt kollektivtilbud.


Eilif Hallingstad Finnseth brenner ekstra for kulturtilbudene.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...