Sagene Avis

Sagene Avis

Inviterer til undersøkelse:

– Eldre i dag drikker mer alkohol og bruker flere legemidler enn tidligere

UNDERSØKELSE: Bydel Sagene inviterer folk over 60 år til en undersøkelse om eldres alkohol- og legemiddelvaner. Foto: MabelAmber/Pixabay

Kunnskapsmangel gjør det vanskelig for ansatte å avdekke helseskader relatert til alkohol og legemidler. – Derfor håper vi enda flere ønsker å stille opp for en god samtale med oss, sier prosjektleder i Nettverk eldre og rus i Oslo, Iren Moen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2019 kl 11:25

BYDEL SAGENE: Er du over 60 år? Kan du tenke deg å delta i en undersøkelse om aldring, alkohol og legemiddelbruk?

Hensikten med disse intervjuene er å få mer informasjon om hva slags forhold dagens seniorer har til alkohol og legemidler. Intervjuet vil ha form som en samtale mellom deltakerne.

– Eldrebefolkningen i dag drikker mer alkohol og bruker flere legemidler enn tidligere generasjoner eldre, og sammen med KoRus Oslo (Kompetansesenter for rus Oslo), journ.anm.) ønsker vi å lære mer om hva dagens seniorer selv tenker og mener om dette temaet, sier prosjektleder i Nettverk eldre og rus i Oslo (NERO) Iren Moen, som jobber med å øke kompetansen på området aldring, alkohol og legemidler i bydel Sagene.

Satsing på kompetanseheving i hjemmetjenester

«Erfaringer fra praksisfeltet viser at hjelpeapparatet kan være unnvikende med å spørre eldre om deres alkoholvaner og legemiddelbruk. Undersøkelser viser kunnskapshull, tabubelagte holdninger og usikkerhet i tjenesteapparatet på de eldres sensitivitet for virkningen av alkohol og vanedannende legemidler. Kunnskapsmangel gjør det vanskelig for ansatte å avdekke helseskader relatert til alkohol og legemidler. Problematisk alkoholbruk hos eldre omtales ofte som et skjult eller ikkeeksisterende problem.» skriver KoRus Oslo på sin nettside.

Resultatene fra undersøkelsen vil danne grunnlag for en videre satsing på kompetanseheving i kommunale hjemmetjenester og forhåpentligvis finne de beste måtene å nå ut til eldrebefolkningen for øvrig. Kunnskapen vil også kunne brukes som data i artikler, forteller Moen videre.

– Det er et utrolig viktig og aktuelt tema som ikke får så mye fokus som det burde. Derfor håper vi enda flere ønsker å stille opp for en god samtale med oss.

Deltakerne anonymiseres

Hvert fokusgruppe-intervju vil omfatte 6-8 personer, og varer i om lag halvannen time. Intervjuene vil finne sted på Sagene seniorsenter 7. og 8. oktober klokken 12.30. Påmelding må skje innen 4. oktober.

Alle opplysningene som fremkommer i intervjuet vil presenteres i anonymisert form. Det vil gjøres lydopptak av intervjuene, som blir transkribert og anonymisert, det vil ikke være mulig å kjenne igjen personene som har deltatt i intervjuene. KoRus Oslo innhenter ingen andre personopplysninger om deg.

Ta kontakt med Iren Moen på telefon 909 58 634 eller e-post

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...