ANNONSE

En beveget Joachim Raade inviterte lokalpolitikerne på sveler

Joachim Raade har ikke gitt opp å få ha hagekafeen åpen flere dager i uka. Her fra bydelsutvalgsmøtet torsdag kveld i Bydel Sagene. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Han har på ingen måte gitt opp å få ha åpen kafe mer enn på søndagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.06.2018 kl 10:21

ANNONSE

SAGENE: I desember i fjor søkte Joachim Raade om å få ha Raades Hagekafé åpen tirsdag til lørdag klokken 11-16, og søndag klokken 12-17, i stedet for de 20-25 søndagene han da hadde tillatelse til.

Søknaden ble avslått av Plan- og bygningsetaten.

– Helt ufattelig. Jeg ble veldig sjokkert da jeg fikk avslaget, sa Joachim Raade til lokalavisa for en tid tilbake - les hele saken her.

Kun støtte fra Rødt

Raade fikk heller ikke støtte av lokalpolitikerne:

– Jeg syntes Raades Hagekafé er et fantastisk fint tiltak i bydelen. Jeg ga ham selv mine positive skussmål da han besøkte komitéen. Dette er godt lokalt tiltak som binder historien og kulturen sammen, sa medlem av Sagene Bydelsutvalg, Jørgen Foss (Ap) til saken.

Men:

– Når 14 av 15 bydelsutvalgsrepresentanter sier nei til en fast kafé, handler det om at vi som folkevalgte må se området i et større perspektiv enn kun hagekaféen, sa også Foss - les hele den tidligere saken her.

Det var bare Rødt som støttet Raades søknad om utvidede åpningstider og serveringsdager.

Inviterte på sveler

Men Joachim Raade har ikke gitt opp saken. Torsdag kveld møtte han opp i lokalpolitkernes bydelsutvalgsmøte.

– Nei, jeg har ikke gitt opp denne saken, jeg har fortsatt tro på at det skal gå å få til å holde åpent flere dager i uken. Nå skal jeg invitere lokalpolitikerne på besøk og sveler, sa Raade til lokalavisa før det var hans tur i «åpen halvtime» i bydelutvalgsmøtet.

En beveget Raade fortalte litt fra historien rundt familieeiendommen i Maridalsveien, om støtten fra folk i saken, og så håper Raade på at lokalpolitikerne kan komme innom til uka, og blant annet for å smake på svelene.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!