ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Frivilligsentralens julegleder:

– En eldre dame fortalte at så glad hadde hun aldri vært før!

Frivilligsentralen har stått på i førjulstida! Her pakker Torgunn inn julegaver. Foto: Sagene Frivilligsentral

Julekonsert på Ella Hvals plass, julepakkeutdeling og julaftenfeiring er noen av aktivitetene på Sagene Frivilligsentral i år.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER: Sagene Frivilligsentral har hatt en travel adventstid med mye aktivitet til tross for en krevende tid med koronarestriksjoner.

Julekonsert på Ella Hvals plass med Sagene Janitsjar, utdeling av konfekt til eldre i nærområdet og stor julegaveaksjon med utdeling av mat er noe av det som har stått på programmet. Snart blir det også tradisjonell julaftenfeiring på frivilligsentralen.

- Målet var å dele ut 100 julegaver med mat, godteri og noen overraskelser, men vi har delt ut nærmere 120 og kunne sikkert delt ut 150, sier Hilde Muri Krahn og Eleni Maria Stene i en pressemelding.

Frivillige pakket 120 julepakker til beboere i bydelen. Foto: Sagene Frivilligsentral

ANNONSE

– Rørende

Til vanlig, i 2019, var det stor aktivitet på sentralen med kafédrift, besøkstjeneste, praktisk hjelp, kursvirksomhet og vel 400 frivillige. I 2020 har de måttet tenke kreativt og flytte flere aktiviteter ut, digitalisere noen tilbud og tenke helt nytt for eksempel ved å dele ut gaver.

Ved hjelp av aktive frivillige, noen sponsorer og stor innsatsvilje rullet biler ut fra Sandakerveien 61 sist uke fylt med store matkasser til glede for enslige, sårbare og fattige barnefamilier i bydelen.
Frivilligsentralen hadde en lignende aksjon i vår og opplevde at behovet for hjelp var stort både i vår og før jul.

Administrasjonsleder Eleni Maria Stene og daglig leder Hilde Muri Krahn. Foto: Sagene Frivilligsentral

- Det er veldig kjekt å kunne bidra med konkret hjelp i en tid der mange sliter. Vi kunne sikkert delt ut til pakker til mange flere som trenger oppmuntring og hjelp. En eldre dame som fikk julegavepakke med på døra fortalte at så glad hadde hun aldri vært før! Det er ganske rørende, forteller lederne som er takknemlige for at frivillige har engasjert seg både med innpakking, kjøring og levering av gaver.

ANNONSE

Julaften med ribbe og restriksjoner

De siste fem årene har Sagene Frivilligsentral arrangert tradisjonell julaftenfeiring med ribbe, pinnekjøtt, julesang og nissebesøk for dem som ønsker noen å feire sammen med i bydelen. Det har vært opptil 50 mennesker i forskjellige aldre og livssituasjoner som har kost seg sammen hvert år.

Frivillige har forberedt mat, gaver og selskapslokaler. Dette året blir det færre på grunn av koronarestriksjonene, men stemningen og maten blir like god som før, tror de ansatte.

- Frivillige har pakket julegaver til alle som kommer og det blir nydelig julemat for enhver smak. Til vanlig lager frivillige julematen også, men i år har vi bestilt fra Strøm-Larsen for å ivareta smittevernet på best mulig måte. Nå gleder vi oss til julaften og ønsker alle i Sagene bydel en riktig god jul og godt nytt år, avslutter lederne ved Sagene Frivilligsentral.

Frivillig Turid Foto: Sagene Frivilligsentral

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE