Sagene Avis

En halv million til Sagene IF:

– Sjelden at idrettslag tar på seg slike sosiale oppgaver

Sagene IF har fått over en halv million kroner til to prosjekter. Foto: Janina Lauritsen

– Det er sjelden at idrettslag tar på seg slike sosiale oppgaver i nærmiljøet, og på en såpass systematisk måte. Og slik vi kjenner Sagene IF tror vi de har gode forutsetninger for å lykkes også, sier Sparebankstiftelsen DNB til Sagene Avis.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

VOLDSLØKKA: Sagene IF har mottatt til sammen 511.908 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB.

210.737 kroner av disse går til den nyopprettede turn-gruppa, for barn og ungdom over ti år.

– Dette skal være en motsetning til kommersielle aktører med høye priser. Vi vil ha fokus på trivsel, bevegelse og aktivitet. Vi håper å rekruttere fra AKS og skolene i bydelen og områdene rundt, som Tåsen og St. Hanshaugen, sier Maren Synnevåg, inkluderingsansvarlig i Sagene IF.

Rekrutteringsleder Audun Vagleng mener man kan bli bedre i de andre idrettene også, om man holder på med turn.

– Det morsomme med turn er at det er for alle. Og alle har godt av turn, det er grunnleggende for alle idretter.

Starter til neste år

I dag har Sagene IF allidrett for barn under seks år. Men de har ikke hatt mulighet til å starte et eget turn-opplegg for dem over ti år, på grunn av manglende utstyr. Men med disse midlene får forhåpentligvis startet turn som en egen idrett allerede innen første kvartal 2022.

– Målet er at turn skal bli en idrett på lik linje med fotball, bandy, tennis og de andre idrettene våre, fortsetter Vagleng.

Nå som midlene til utstyr er på plass, er de på jakt etter ildsjeler som vil være med på å bygge opp turn.

– Vi har mange gode allerede, men vi trenger uten tvil flere. Vi trenger instruktører, foreldre med erfaring som kan være matierialforvaltere, lagledere, idrettsutvalg og som kan være til stede på treningene og organisere alt rundt. Turn er i utgangspunktet dyrt å drive med, men takket være Sparbankstiftelsen og de frivillige, er det mulig å tilby turn til alle, sier Vagleng.

Flere arbeidsoppgaver til ungdommene

Sagene IF har også fått 301.171 kroner til arbeidstreningsprosjektet «Ung opptur» Her er tanken å fortsette med det idrettsforeningen er gode på, og ta det videre med inn i arbeidstrening. Prinsippet er det samme - barn og unge som vil lære skal få en sjanse. Her skal ungdommene få relevant arbeidserfaring og et grunnlag til å ta med seg videre ut i arbeidslivet. De får prøve seg som assisterende trenere, instruktører, dommere og innen serviceyrket, medier og design.

– Med «Ung opptur» ønsker Sagene IF å tilrettelegge for arbeidstrening for dem som faller utenfor. Her kurses de til å bygge seg opp en CV, de får gode referanser og lærer seg ting de kan bruke i arbeidslivet. Vi prøver å formidle viktige verdier. Og gjennom prosjektet viser vi at vi har troen på de unge. Vi tar et utvidet samfunnsansvar ved å gå utover det rent sportslige, sier Synnevåg.

– Dette er et veldig viktigs inkluderingsprosjekt. Er det noe som trengs etter pandemien, så er det meningsfulle aktiviteter for ungdommen, legger Vagleng til.

Arbeidstreningsprosjektet har allerede fått 200.000 kroner fra Oslo kommune og nå 301.137 fra Sparebankstiftelsen DNB til utstyr og tilrettelegging, men også litt til lønn for deltakerne. Disse midlene gjør at idrettsforeningen kan lage mer relevante arbeidsoppgaver og bedre oppfølging for ungdommene. Nå skal prosjektet bli enda mer målrettet, forklarer Synnevåg og Vagleng.


I tillegg til juniorkokkene, er arbeidstreningsprogrammet i gang med design og produktdesign. Tre jenter holder nå på med å pusse opp utstyrsboden i klubbhuset. Her lærer de å bruke digitale verktøy, som Adobe.

– Det er et privilegium å få lære digitale verktøy. Det blir mer og mer relevant å kunne det, men det er ganske dyrt. Derfor er det fint for oss å kunne tilby det, sier Vagleng før Synnevåg fortsetter:

– Da vi drev med søknaden til Sparebankstiftelsen tenkte jeg «Hva er en kaffemaskin til 30.000 kroner for noe ekstravagante greier?» Men det å kunne lage ordentlig kaffe er noe du må kunne for å jobbe på kafé, og det er en typisk jobb ungdommene får. Så nå skaper vi ferske barriastaer i Sagene-drakten, og det er jo ganske kult, sier hun.

Sitter du med kompetansen til å kunne lage skikkelig kaffe, og har lyst til å vise ungdommene hvordan det gjøres? Da ønsker Sagene IF å komme i kontakt med deg, send en e-post til audun@sageneif.com.

– Bidrar gjerne

Rådgiver idrett og lek i Sparbankstiftelsen DNB, Steinar Sæthre, sier de er glade for å bidra med midler til Sagene IFs nye prosjekter.

– Turn er en glimrende vei inn i norsk idrett for mange barn, og tilbudet sentralt i Oslo er ofte sprengt og med ventelister. Vi er derfor glade for å se at Sagene IF nå kommer til å tilby dette, og bidrar gjerne til å få det opp og stå.

Han sier «Ung opptur» var et prosjekt som skilte seg ganske klart ut i denne søknadsrunden.

– Det er sjelden at idrettslag tar på seg slike sosiale oppgaver i nærmiljøet, og på en såpass systematisk måte. Og slik vi kjenner Sagene IF tror vi de har gode forutsetninger for å lykkes også, sier han til Sagene Avis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...