ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Bydelens beboere gikk i tog for stor park i Nydalen:

– Vis støtte nå før det er for sent!

Beboere og politikere fra bydelen gikk i tog for stor park i Nydalen, lørdag. Foto: Janina Lauritsen

– Ta denne tomta, som er siste mulighet til å bygge stor grønn park, og vis støtte nå før det er for sent – når man går rundt om noen år og tenker «her skulle det vært noe grønt, her skulle vi gjort noe, her skulle vi hatt et sted å møtes, men det har vi ikke», sier Kristine Sagabraaten.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2021 kl 11:14

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV/NYDALEN: I dag, lørdag 4. september, var det en markering for park i Nydalen, i Sandakerveien 113-119.

Sandakerveien 113-119. Foto: Janina Lauritsen

Aksjonsgruppa «Ja til stor park i Nydalen» har siden slutten av juli sendt ut brev til Oslo-fløyene i de ni politiske partiene som i dag også er representert på Stortinget, med tre spørsmål om en fremtidig park i Nydalen:

  • 1. Vil partiet forplikte seg til å stemme for regulering av en rektangulær sammenhengende park på minimum 15 mål i Nydalen i bystyrets behandling av saken?
  • 2. Vil dere be PBE og EBY utrede ulike finansieringsløsninger som bygger på hva som er mulig å pålegge hovedutbyggerne i Nydalen som alternativ til ren kommunal finansiering av en slik park?
  • 3. Vil dere om nødvendig selv fremme et forslag til regulering av en slik park?

Samtidig ble representanter fra partiene invitert til å stille på arrangementet i Nydalen i dag.

ANNONSE

– Denne gangen er det stortingsvalg, og regulering av eiendommer i Nydalen er det bystyret som bestemmer. Hvorfor drar dere i gang dette igjen nå?

– Vi mener at dette spørsmålet er så viktig for beboere, studenter og de som jobber i Nydalen – et område som er på størrelse med en stor norsk by – at det er et nasjonalt anliggende, sa Torger Kjeldstad, frontfigur i Aksjonsgruppa Ja til stor park i Nydalen, tidligere til Nordre Aker Budstikke.

Torger Kjeldstad, frontfigur i aksjonsgruppa for stor park i Nydalen, hold tale. Foto: Janina Lauritsen

Sagene viser sin støtte

Den nye gruppa «Sagene for stor park i Nydalen» inviterte bydelens beboere og politikere til å delta på en trivelig gåtur fra Trikkestallen på Torshov til markeringen i Nydalen. Toget var ment som en symbolsk markering av naboskap og felles engasjement rundt behovet for park.

– Dette er et tog hvor vi viser støtte til Nydalen. En park gagner alle. Det er viktig med grønne lunger og bydel Sagene er gode på det. Det å dra beboerne herfra opp dit er genialt. Nydalen har bygninger, en grønn lunge der er avgjørende, sier Kristine Sagabraaten, sammen med Maria Sagabraaten og Synne Uddmo Ask.

ANNONSE

Det er ikke mange grønne sitteplasser å ta av i Sandakerveien 113-119, men Kristine og Marie Sagabraaten fant seg så vidt en grønn flekk. Da måtte såpeboblene frem. Foto: Janina Lauritsen

Esther er sammen med mormor Kolbjørg Øyen og Kirsten Nieuwejaar for å gå i tog.

– Vi støtter park i Nydalen! Der er vi for å leke, Esther liker å bade og sykle med sparkesykkelen sin der. Men det mangler en park og en lekeplass så folk kan kose seg, sier Øyen.

Esther sammen med mormor Kolbjørg Øyen og Kirsten Nieuwejaar. Foto: Janina Lauritsen

– Vi på Sagene har vært heldige med parker, selv om dette er det tettest bebygde området i hele landet. Det er katastrofe for Nydalen, de trenger også møteplasser for å kunne forene barn, eldre og sosiale lag, sa Reza Rezaee, som var med på å starte «Sagene for Stor park i Nydalen», til de fremmøtte før toget gikk fra Trikkestallen.

ANNONSE

Se tale og tog her:

Her kan du lese om arrangementet i Nydalen lørdag, og høre hva bystyrepolitikerne sier om kravene fra Aksjonsgruppa.

Se bildene fra toget

Her kan du se bildene fra markeringen utenfor Trikkestallen på Torshov og fra toget på vei til Nydalen:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE