ANNONSE

Endringer i busstilbudet etter høstferien

Det blir flere avganger fra Nydalen fra neste uke. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Etter høstferien blir det justeringer på flere bussruter, men det er først til våren de store kollektivendringene kommer.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

OSLO: Ruter varsler endringer i rutetilbudet endringer på flere busslinjer i Oslo og Akershus fra og med søndag 7. oktober. T-banen får kun mindre justeringer i rutetidene, og det blir ingen endringer for trikken.

Det blir ingen endringer på hovedrutene som trafikkerer Bydel Sagene, men det gjøres endringer på noen av linjene i våre nærområder:

56 Nydalen-Solemskogen

I april i år styrket Ruter avgangene på linje 56 og 56B i helgene, med 30 min. rute til fra Nydalen til Solemskogen på dagtid søndager, og 30 min. rute på dagtid fra Nydalen til Grefsenkollen lørdager og søndager.

Fra 7. oktober styrkes 56-bussen mellom Nydalen og Solemskogen ytterligere, med ny morgenavgang mandag–fredag fra Solemskogen kl. 05.50 og fra Nydalen kl. 06.27.

De nye avgangene vil gå ett kvarter tidligere enn første avgang fra Nydalen og Solemskogen går per i dag.

25 Majorstuen, 28 Helsfyr

Andre bussruter i våre nærområder som får ruteendringer, er 25 Majorstuen–Lørenskog stasjon. Rushtidsavgangene mellom Majorstuen og Kjelsås stasjon forlenges til Tonsenhagen. I tillegg justeres avgangstidene.

28 Fornebu–Helsfyr får flere avganger morgen og ettermiddag, mens 32 Voksen skog–Kværnerbyen får 15-minutters rute på kveldstid alle dager, og starter én time tidligere på søndager.

Se alle endringer, og søk opp din avgang på Ruter.no.

Nye linjenumre for nattbuss

Det blir også endringer for nattbussene, om enn bare i navnet: Nattbussene får nye linjenumre der "N" flyttes sist i nummeret. N1 blir 1N, N2 blir 2N og så videre.
Flere endringer til våren

I mars kommer det en mer omfattende ruteendring, som vil påvirke flere linjer og avganger.

– Ruteendringen i mars må sees i sammenheng med bomutvidelsen. Det er noe Ruter jobber med nå, sier Knut-Martin Løken, senior kommunikasjonsrådgiver i Ruter, til Nordstrands Blad.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!