Sagene Avis

Enige om at kirkene kan lånes ut til barnebursdager og folkemøter

Lilleborg kirke i Bydel Sagene. Foto: SAGENE AVIS

– Kirkebruksplanen vil halvere antall kirker i vår bydel, underlig at Bydel Sagene ikke nevnes som en bydel med spesielle utfordringer, fra den lokalpolitiske behandlingen av saken.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2018 kl 19:08

SAGENE:Sagene Avis har tidligere fortalt om Styringsgruppen for kirkebruksplanen, som foreslår å legge ned følgende kirker:

Bakkehaugen, Sofienberg, Lilleborg, Iladalen, Klemetsrud, Stovner, Ellingsrud, Romsås og Østre Aker.

– Forslagene om nedleggelse er et forsøk på å få grep om kirkens stramme økonomiske situasjon. Kirkelig fellesråd i Oslo har gått med underskudd flere år på rad, fra tidligere sak i Dagsavisen.

Enig

Forslaget er ute på høring. I forrige lokalpolitiske bydelsutvalgsmøte ble det politisk flertall om innspill til kirkebruksplanen, fra bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg og Ap. Fra forslaget står det blant annet følgende:

– Styringsgruppen for kirkebruksplanen har nå lagt fram sin plan og for bydel Sagene har den store konsekvenser. Både Lilleborg kirke og Iladalen kirke foreslås fristilt for utleie. Det betyr at begge kirkene ikke lenger skal benyttes som sognekirker, men leies ut til andre. Både Torshov og Lilleborg menighet og Sagene og Ila menighet har begge protestert på dette og mener det vil få store konsekvenser ikke bare for det kirkelige arbeidet men også for kirkenes betydning i sine nærmiljøer, står det fra forslaget.


Videre:

– Bydelen vil generelt bemerke at kirkebruksplanen vil halvere antall kirker i vår bydel. Dette finner vi uheldig. Bydelen finner det underlig at bydel Sagene ikke nevnes som en bydel med spesielle utfordringer. Bydel Sagene har byens høyeste andel av kommunale boliger og forskjellene mellom de som har mye og de som har lite er sterkt økende. Mange i vår bydel sliter både med rus og psykiske lidelser. Samtidig har bydelen er høy andel av innbyggere med minoritetsbakgrunn.

Lilleborg

Om Lilleborg kirke står det følgende fra vedtaket:

– Bydel Sagene vil anbefale Oslo bispedømmeråd og Kirkelig fellesråd i Oslo å videreføre kirken som i dag. Sekundert vil vi anbefale at endelige beslutning utsettes til etter at Torshov kirke er ferdig oppusset og man vil se menigheten under ett.

Iladalen kirke

Om Iladalen kirke står det:


– Bydel Sagene vil anbefale Oslo bispedømmeråd og Kirkelig fellesråd i Oslo å videreføre kirken som i dag, eventuelt med noe mer utleie.

Reza Rezaee fra Rødt foreslo også følgende tillegg:

– Siden det bor mange kommunale beboere i kort avstand til disse to kirkene, bør det gis mulighet til beboere å låne møtelokalene i barnebursdager og beboermøter.

Helge Stoltenberg og Aps forslag til vedtak med Rezaees tilleggsforslag ble vedtatt med 13 stemmer for: Høyre, Ap, Venstre, SV og Rødt, mot to stemmer fra MDG.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...