Sagene Avis

Er du en miljøhelt?

En av tidligere vinnere av Oslos miljøpris er Geitmyra Matsenter, her bilde fra nylig besøk av Tåsenløkka barnehage på besøk ved matsenteret i Bydel Sagene. Foto: GEITMYRA MATSENTER

Eller kanskje kjenner du en? Se her hvem som tidligere har vunnet både penger, heder og ære.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2017 kl 15:26

OSLO: Snart skal Oslo kommune gi miljøprisen til noen som fortjener det. Vinneren får 50 000 kroner, i tillegg til heder og ære. En god nummer to får 10 000 kroner.

– Vi ønsker å belønne de som har gjort noe bra for miljøet i Oslo. Vi er ute etter de som har tenkt nytt, fått til betydelige resultater eller gjort en innsats over lengre tid, sier Cecilie Bergmann, seniorrådgiver i Bymiljøetaten i Oslo kommune, i en pressemelding.

Stor bredde

Det er ikke bare miljøorganisasjoner som har mulighet til å vinne Oslo miljøpris. Blant tidligere vinnere finner man alt fra ildsjeler, til Øyafestivalen, Color Line og Geitmyra matkultursenter for barn.

I fjor gikk prisen til Matsentralen.

Det er med andre ord lov å tenke kreativt rundt hvem som fortjener å bli sett for sin miljøinnsats.

Forslag

Kandidater kan foreslås ved å bruke elektronisk skjema på www.oslo.kommune.no/miljopris til Oslo kommune eller send forslaget med e-post til: postmottak@bym.oslo.kommune.no

Fristen er 20. april.

Prisen deles ut i Oslo rådhus 2. juni i forbindelse med Oslo Bymiljøkonferanse. Nominerte kandidater legges ut fortløpende på Oslo miljøpris sin Facebook-side.

Juryen

Juryen ledes av Byrådsavdeling for miljø og samferdsel. I tillegg deltar fjorårets vinner og en representant fra næringslivet og to fra miljøvernorganisasjoner. Bymiljøetaten fungerer som sekretariat for prisen.


Mer om Oslo miljøpris, juryen og tidligere vinnere finner du på www.oslo.kommune.no/miljopris.

Noen tidligere vinnere:

  • 2016: Matsentralen
  • 2015: Bondens marked, for langvarig innsats med å fremme lokal, kortreist mat til Oslos befolkning.
  • 2014: EVO elsykler, for satsning på elsykler som erstatning for transport med personbil.
  • 2013: Geitmyra matkultursenter for barn, for sitt arbeid med å lære barn om maten de spiser og bærekraftig matproduksjon.
  • 2012: Color Line, for pionerprosjektet med landstrøm til skipene sine når de ligger til kai i Oslo.
  • 2011: Lønnealeen borettslag, Nordstrand Vel og Johannes Løken, for sin innsats for å gjøre Oslo oljefri!
  • 2010: Frederica Miller, som i over 30 år har glødet og arbeidet for å få økologi innarbeidet som en naturlig del av arkitektfaget.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...