ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Byråd Marcussen (MDG):

Er veldig glad for det lokale park-engasjementet i Nydalen

Byutviklingsbyråd Hanna mrcussen (MDG) mener det har vært for lite fokus på gode grøntområder i Nydalen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Vi er veldig opptatt av å legge til rette for grøntarealer og gode og trygge møteplasser i Nydalen, sier byutviklingsbyråden, etter at aksjonsgruppa arrangerte «piknik på parkeringsplassen» tirsdag.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NYDALEN: Tirsdag 25. juni hadde aksjonsgruppa som ønsker park i Nydalen en markering på parkeringsplassen på «t-banetomta» i Sandakerveien. De har nå samlet over 2200 underskrifter i oppropet på minsak.no, slik at kravet om en stor park skal tas opp som et privat initiativ i bystyret. De mener Nydalens nåværende og fremtidige innbyggere trenger en park på størrelse md Birkelunden eller Torshovparken.

Tidligere denne måneden fikk park-forkjemperne overveldende politisk støtte fra bydelsutvalgene både i Nordre Aker og Sagene. Lokalpolitikere fra begge de to bydelene deltok i aksjonen tirsdag.

120 kom i regnværet

– Arrangementet gikk over all forventning. Været jobbet mot oss, men på tross av det kom rundt 120 tilhengere. Vi ble enige om at vi kunne regne hver av dem som fire, hadde det vært sol ville det nok blitt 500 oppmøtte, sier Torger Kjeldstad i aksjonsgruppa, og mannen som opprettet oppropet.

I tillegg til Kjeldstad, Caroline J. Frøyland (i aksjonsgruppa) og tre kommende syvendeklassinger, holdt politikere fra Ap, SV, KrF, Sp, Venstre, Rødt og MDG appeller.

– De var veldig tydelige på at det har blitt for tett i Nydalen. Som Bente M. Larsen (BU-lederkandidat for Ap i Nordre Aker, journ.anm.) påpekte, så er det 30.000 som bor, jobber og studerer i Nydalen. Det er flere enn det bor i Moss. Og ifølge Avantor blir det 50.000 innen ti år, det er like mange som bor i Bodø. Det er vanskelig å se for seg de to byene uten grøntområder, sier Kjeldstad.

ANNONSE

Piknik i regnet

Det ble grillet pølser, folk lekte seg med strandleker, de hadde bålpanne og «Min drømmepark» ble kåret. Barna hadde laget tegninger, og disse henger til utstilling på gjerdet på parkeringsplassen.

– Vi avsluttet med å ta med politikerne på en omvisning. Vi dro til barnehagen i Nydalen Kvarter. Vi viste politikerne at her går det 100 barn, men det finnes ikke gress. Det er gravd et hull under det ene gjerdet, her strekker barna hendene sine under for å grave i jorda. Det er et tydelig bilde.

Omvisningen gikk videre til Fernanda Nissen skole. I dag er det om lag 300 elever, og det vil bli 840. Det er kun betong og en liten fotballbane, og det er altfor trangt her, påpeker Kjeldstad.

Lokalpolitikere fra Sagene og Nordre Aker på befaring på Fernanda Nissen skole. Foto: Erik Østlyngen / Bengt Grønås

ANNONSE

De avsluttet omvisningen i FUS-barnehagen ved Lillo, der det også er mangel på noe grønt.

– Frøyland har forsket på bakteriefloraen i magen. Hun fortalte hvor viktig det er for barna å bli utsatt for riktig bakterieflora, og det blir de ikke her. Politikerne ble overveldet over hvordan det er i barnehagene, sier Kjeldstad.

Byråden: – Spennende

Nordre Aker Budstikke har spurt byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG) om hvordan hun ser på kravet fra Nydalen-beboerne om en stor park. Vi har også spurt om det vil være aktuelt for byrådet å vurdere å kjøpe en eiendom fra private grunneiere for å få nok arealer til en park på størrelse med det aksjonsgruppa krever.

– Jeg veldig glad for det lokale engasjementet i Nydalen, og jeg synes forslaget de har kommet med er spennende. Nå skal dette forslaget opp til politisk behandling som et privat innbyggerinitiativ i bystyret, og jeg avventer behandlingen der før jeg kan si noe mer om mulighetene for å anlegge en større park i Nydalen, sier Marcussen.

Hun sier byrådet er veldig opptatt av å legge til rette for grøntarealer og gode og trygge møteplasser i Nydalen.

ANNONSE

– Dette er noe som har hatt for lav prioritet i alt for mange år, og derfor har jeg satt Plan- og bygningsetaten i gang med å lage en «tiltaksliste for offentlige rom» i Nydalen, som nå er ute på høring. Her vurderer vi mulighetene for å anlegge flere grøntområder, plasser og turveier. Nydalen trenger helt klart flere grøntområder, legger byråden til.

Aksjonsgruppa for stor park har uttalt seg kritisk til arbeidet med «tiltaksliste for offentlige rom» i Nydalen, for at den i for stor tar for seg mindre grøntområder og plassering av benker, ikke en park på den størrelsen gruppa ønsker. I BU-møtet i Nordre Aker 13. juni sa Kristian Larsen, avdleingsleder i PBE, at mandatet til arbeidet med tiltaksplanen er ganske lite.

– Standarden det bygges etter nå er antagelig ikke helsefremmende i Nydalen eller andre tilsvarende områder. Fra Nydalen etterlyses føringer fra politikere og styrende myndigheter for hva som skal være retningsgivende for offentlige rom, ikke bare for Nydalen, men for Norge forøvrig, sier Torger Kjeldstad i aksjonsgruppa.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE