ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Erlend og den lille pølsekiosken får BBC på besøk

SYVERKIOSKEN: Eier Erlend Dahlbo skal fortelle britiske BBC om Syverkioskens kjente pølser. Foto: Mina Haugli (arkivfoto)

Eier av Syverkiosken, Erlend Dahlbo, syns det er moro med besøk av den britiske TV-kanalen. Men han håper den store turistflommen uteblir, slik at han fortsatt får tid til å være liten og god.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2019 kl 10:55

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

ILA: Torsdag 7. mars får Syverkiosken, som ligger omtrent der Maridalsveien møter Sannergata, besøk av den britiske rikskringkasteren BBC.

TV-innslaget, som skal vises i programmet The Travel Show, skal belyse Norges pølsehistorie og Syverkiosken, og en programleder skal teste pølsene. Eier Erlend Dahlbo skal også fortelle hvordan han ble eier og hvorfor pølsene er så spesielle sammenlignet med andre lands pølser.

På 1980- tallet var det flere titalls pølseboder rundt omkring i Oslo. Nå er Syverkiosken en av de siste gjenværende av sitt slag.

Vil være liten og god

Sagene Avis snakker med en spent eier før besøket.

– Jeg er ikke så rå på engelsk, men det er jo veldig spesielt at de vil komme til min lille kiosk. BBC har totalt i løpet av uken 370 milioner seere og lyttere. Jeg vet ikke hvor mange som kommer til å se dette programmet da, sier Erlend Dahlbo.

ANNONSE

Han syns det er veldig moro med besøk, men er samtidig litt nervøs for om det vil gå utover de faste kundene, dersom det kommer mange turister etter TV-innslaget.

– Kanskje du må utvide Syverkiosken etter dette?

– Nei, det er det siste jeg kommer til å gjøre. Da blir jeg som de andre og jeg vil være liten og god på det jeg driver med, og ha tid til hver kunde.

EIER: Erlend Dahlbo, fra boklanseringen av Altmuligmannen, utenfor Syverkiosken. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Spesiallagde pølser og sennep

Pølsebua har servert wienerpølser og sennep etter egen oppskrift i mange år. Erlend Dahlbo tok over driften av pølsebua i 2005, etter faren sin. Da hadde faren drevet bua siden han kjøpte den i 1979, og de forrige eierne drev bua i 30 år før det.

ANNONSE

Forrige eiere het Asbjørn Syversen og Ellen Syversen, derfor navnet Syverkiosken.

For sine gjester er pølsebua spesielt kjent for sine spesiallagde pølser. Det er Åkerberg Skoglunn Pølsemakeri AS som lager pølsene på oppskrift etter faren til Erlend.

– Det som gjør pølsene spesielle er at vi bruker kun naturlige ingredienser, og mye mer rent kjøtt enn i pølser du får på butikken. I tillegg trekkes pølsene i ren oksekraft med ulike krydder i, har Dahlbo, som ikke vil røpe hvilket "gull" han krydrer kraften med, tidligere fortalt Sagene Avis.

Fikk besøk av The Guardian

Den lille pølsekiosken har også fått omtale i britiske The Guardian.

«The Guardian har vært på besøk i den lille pølseboden. «Glem hygge, det å kose seg med livets enkle gleder», startet artikkelen i den britiske storavisen The Guardian forklarende,» skrev Aftenposten.

ANNONSE

Videre at Oslo-symbolet Syverkiosken ved Alexander Kiellands plass har følgende pølsesmak:

– «Smaken er med ett behagelig, men på samme tid også deilig krydret», skriver skribent David Atkinson før han skryter av den sterke sennepen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE