Sagene Avis

Vil fortsette med svømming på AKS:

Et fint supplement, mener Utdanningsetaten

70 barn fikk svømmeundervisning i Sagene bad i høstferien. AKS på Fernanda Nissen skole savner et fast svømmetilbud i AKS-tiden. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

– Utdanningsetaten ser positivt på slike initiativ som er gjennomført på Fernanda Nissen skole, sier de etter svømmekurset på AKS i høstferien.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2021 kl 15:47

BYDEL SAGENE: Sagene Avis skrev i høstferien om aktivitetsskolen (AKS) på Fernanda Nissen, som ønsker svømmetilbud i AKS-tiden.

I ferien fikk 70 barn fra 2. til 4. trinn svømmeopplæring med egne instruktører fra Oslo Idrettslag. Men AKS-leder Bjørnar Holsæter ønsker seg mye mer svømmetid for barna. Han sier AKS på Fernanda Nissen tar svømming på alvor, og legger til rette for svømmeopplæring i feriene dette skoleåret. Men det holder ikke, mener han.

– Jeg har et spørsmål til Oslo kommune og Utdanningsetaten. Hvorfor ikke satse på AKS som en arena for svømmeopplæring? Jeg tror vi har unike muligheter til å nå flere barn ved å ha tidlig innsats med aktivitetsskolen som en arena. Vi har voksne og barna, vi mangler bare bassenget. Det er altfor dyrt for oss å leie, sa han til Sagene Avis i høstferien.

Les mer om dette her:

Jobber videre med søknadsordning

– Utdanningsetaten ser positivt på slike initiativ som er gjennomført på Fernanda Nissen skole, dette kan være et fint supplement til ordinær svømmeundervisning, sier Thomas Bach Bernås, fagkonsulent i Avdeling for pedagogisk kompetanseutvikling i Utdanningsetaten.


– I september utlyste vi en mulighet for skolene i Oslo til å søke om midler til å gjennomføre svømmeopplæring for elever i aktivitetsskolen i høstferien. Dette jobber vi videre med, og tidligere i høst hadde vi et møte med Bymiljøetaten der tilgang på svømmehaller i AKS-tiden var et av temaene.

AKS ved Fernanda Nissen skole var blant skolene som søkte midler, og fikk innvilget full dekning av utgifter til tilbudet i høstferien, legges Bach Bernås til.

– God fremgang

AKS-lederen sier barna fikk en god fremgang i svømmeundervisningen i høstferien.

– Det ble suverent, jeg er skikkelig fornøyd med svømmeklubben og opplegget. Noen barn datt av underveis da de tok seg ferie. Vi er fornøyde og vi kunne ønsket å ha med flere da vi hadde plass til det.

Målet er å få til svømmeundervisning også i vinterferien, legger han til.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...