ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Vil fortsette med svømming på AKS:

Et fint supplement, mener Utdanningsetaten

70 barn fikk svømmeundervisning i Sagene bad i høstferien. AKS på Fernanda Nissen skole savner et fast svømmetilbud i AKS-tiden. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

– Utdanningsetaten ser positivt på slike initiativ som er gjennomført på Fernanda Nissen skole, sier de etter svømmekurset på AKS i høstferien.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2021 kl 15:47

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Sagene Avis skrev i høstferien om aktivitetsskolen (AKS) på Fernanda Nissen, som ønsker svømmetilbud i AKS-tiden.

I ferien fikk 70 barn fra 2. til 4. trinn svømmeopplæring med egne instruktører fra Oslo Idrettslag. Men AKS-leder Bjørnar Holsæter ønsker seg mye mer svømmetid for barna. Han sier AKS på Fernanda Nissen tar svømming på alvor, og legger til rette for svømmeopplæring i feriene dette skoleåret. Men det holder ikke, mener han.

– Jeg har et spørsmål til Oslo kommune og Utdanningsetaten. Hvorfor ikke satse på AKS som en arena for svømmeopplæring? Jeg tror vi har unike muligheter til å nå flere barn ved å ha tidlig innsats med aktivitetsskolen som en arena. Vi har voksne og barna, vi mangler bare bassenget. Det er altfor dyrt for oss å leie, sa han til Sagene Avis i høstferien.

Les mer om dette her:

Jobber videre med søknadsordning

– Utdanningsetaten ser positivt på slike initiativ som er gjennomført på Fernanda Nissen skole, dette kan være et fint supplement til ordinær svømmeundervisning, sier Thomas Bach Bernås, fagkonsulent i Avdeling for pedagogisk kompetanseutvikling i Utdanningsetaten.

ANNONSE

– I september utlyste vi en mulighet for skolene i Oslo til å søke om midler til å gjennomføre svømmeopplæring for elever i aktivitetsskolen i høstferien. Dette jobber vi videre med, og tidligere i høst hadde vi et møte med Bymiljøetaten der tilgang på svømmehaller i AKS-tiden var et av temaene.

AKS ved Fernanda Nissen skole var blant skolene som søkte midler, og fikk innvilget full dekning av utgifter til tilbudet i høstferien, legges Bach Bernås til.

– God fremgang

AKS-lederen sier barna fikk en god fremgang i svømmeundervisningen i høstferien.

– Det ble suverent, jeg er skikkelig fornøyd med svømmeklubben og opplegget. Noen barn datt av underveis da de tok seg ferie. Vi er fornøyde og vi kunne ønsket å ha med flere da vi hadde plass til det.

Målet er å få til svømmeundervisning også i vinterferien, legger han til.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE