Sagene Avis

Frykter slutten for samfunnshuset etter 41 år

OBOS vurderer å selge Sagene samfunnshus. Foto: Janina Lauritsen / privat

Sagene samfunnshus er blant de best besøkte lokale samfunnshusene i landet. Nå risikerer bydelen å miste lokalene, da OBOS vurderer å selge.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2021 kl 11:52

SAGENE: Bydel Sagene har fått et skriftlig varsel av OBOS om at de vurderer å selge lokalene som i dag huser Sagene Samfunnshus.

Bydelen drifter samfunnshuset i samarbeid med Nazar Café-bar og Oslo Yoga, og leier lokalene for ti år av gangen av OBOS. Samfunnshuset ble åpnet i 1980 og har omtrent 170.000 besøk i året. Det er dermed blant de best besøkte lokale samfunnshusene i Norge.

Det var Avisa Oslo som skrev om saken først. Til avisa sier konserndirektør for næringseiendom i OBOS, Nils Morten Bøhler, at de har hatt en dialog med kommunen om å få til en lang kontrakt for å sikre fremtiden. Det er bydelen som ikke har ønsket en lang kontrakt, sier han.

Det skal vurderes på et styremøte i dag, fredag, om OBOS ønsker å selge eller fortsette å leie ut lokalene. Lokalene er med andre ord ikke lagt ut for salg.

Lokalpolitikerne er tydelige

Bydelens kontrakt med OBOS går ut ved nyttår, forteller leder av Sagene bydelsutvalg, Almaz Asfaha (MDG), til Sagene Avis.


– Vi har fått beskjed om at OBOS vurderer å selge, men det skal de bestemme i styremøtet i dag. Vi har ikke fått vite mer enn det.

Sannsynligheten for at dette fortsatt blir et samfunnshus om OBOS velger å selge er liten, tror Asfaha.

– Jeg vet ikke hva OBOS vil med dette, men posisjonspartiene i bydelsutvalget har vært tydelig med bydelsdirektøren om at vi ønsker at bydelen skal gå i dialog med OBOS for å få en snarlig avklaring på hva som skjer.

– Vi trenger flere møteplasser, ikke færre

Hun påpeker at samfunnshuset er en viktig møteplass i bydelen, og politikerne ønsker at leieforholdet skal fortsette etter kontraktens utløp i januar 2022.

– Det er vårt primære ønske, men det er eier som bestemmer. Det viktigste er at vi får en avklaring så fort som mulig. Så ønsker vi selvfølgelig å ha samfunnshus i bydelen, og hvordan det skal være må vi finne ut av senere. Men det er ingen tvil om at samfunnshuset er veldig viktig for veldig mange mennesker. Det er veldig viktig å ha en møteplass i en bydel hvor mange mennesker bor trangt. Vi er mange på liten plass, da trenger vi flere møteplasser og ikke færre.


Hun understreker at politikerne selvsagt helst ser at samfunnshuset forblir der det er i dag. Det er en fin plass og bydelen har heller ikke mange lokaler å velge og vrake mellom.

– Det er veldig viktig for bomiljøet her å ha denne typen møteplass, sier hun og legger til:

– Det at kommunen leier av OBOS er noe de tjener på, det er ikke slik at de gjør oss en tjeneste, sier hun til Sagene Avis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...