ANNONSE

Fakta

Her, ved bensinstasjonen fra 1938 i Bjølsen studentby, er det sykler som gjelder torsdag. Foto: Anne-Sophie Ofrim/ Wikimedia Commons

Kanskje fant du fram igjen skiene i går? Vil du vårpusse sykkelen, kan du få det gjort på Bjølsen før helgen!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

BJØLSEN: Trolig har det aldri før blitt kjørt opp skiløyper av Bymiljøetaten i Marka så sent som nå. Men i går skjedde det.

Og til tross for at vinteren gjorde et aldri så lite comeback, er det nok snart vårlig igjen, får vi håpe!

Vårpuss på gammel bensinstasjon

Kommer du til bensinpumpetaket ved Bjølsen Studentby torsdag 27. april, fra kl. 15 og utover, kan du få gratis vårpuss av sykkelen din fra Studensamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og Statens vegvesen. Nå er det sykkelpumper og ikke bensinpumper som gjelder, melder SiO i en pressemelding.

Har du ikke egen sykkel, kan du teste en el-sykkel eller vinne bysykkelabonnement.

Har du fått med deg alt som er nytt med bysykkelordningen i år? Se hva vi skrev tidligere i år, her!

– Sykkel er miljøvennlig, effektivt og en fin måte å bli bedre kjent med byen på! Jeg vil oppfordre flere studenter til å bruke sykkelen til hverdags og håper at dette arrangementet kan være en dytt. Sykkelbyen Oslo er i ferd med å ta form og det er de 67.000 studentene i Oslo en naturlig del av, sier student og styreleder i SiO, Gabrielle Legrand Gjerdset.

Vil ha flere på sykkel i hverdagen

SiO og Statens vegvesen arrangerer gratis sykkelvårpuss ved den gamle «Busshallen» fra 1938, der også det gamle taket til bensinpumpene er bevart.

LES OGSÅ: Snart skjer det store ting i nabolaget på Bjølsen. Se planene her!

Her kan man prøve el-sykkel, delta i morsomme konkurranser og vinne fine premier. Det vanker også gratis boller, drikke og andre overraskelser til studenter og andre som tar turen innom på Bjølsen Studentby denne dagen. Statens vegvesen håper mange lar seg inspirere.

– Vi i Statens vegvesen er opptatt av å øke andelen trafikanter som bruker sykkel, og jobber stadig med å bedre sykkelvegnettet i Oslo. Studentene er en viktig målgruppe, og det er opplagt store muligheter for å få flere studenter til å sykle hvis de vet hvor de fine sykkelrutene er. Derfor vil vi gjerne være med på dette arrangementet, sier Dagmar Hoyer, som leder prosjektet Miljøvennlig transport i Statens vegvesen Region øst.

FIKK DU MED DEG DETTE? Her er sykkelplanene for Bydel Sagene

Nøkkelord