ANNONSE

Feiret eldredagen med magedans

ELDREDAGEN: Det ble stor feiring på Sagene seniorsenter da den internasjonale eldredagen skulle feires. Foto: Janina Lauritsen

Sagene seniorsenter fikk både besøk av byråd og en overraskelse da de feiret eldredagen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

SAGENE SENIORSENTER: Det har blitt tradisjon at den internasjonale eldredagen feires på Sagene seniorsenter. Dagen er egentlig 1. oktober, men ble feiret torsdag 27. september.

– Bydelen vår er heldig. Vi har et flott eldreråd, de får til mye for de eldre i Bydel Sagene. Vi bør virkelig feire eldredagen. Og det viktigste: Fy fader, så mye vi har å takke dere for. Dere som bygget opp et av verdens beste land å bo i, sa bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg til brukerne av seniorsenteret under feiringen.

70 år siden Verdenserklæringen

– Jeg har privilegiet å ha ansvaret for alle tjenester til de eldre. Nå er jeg hjemme, jeg bor her, og her er det mange kjente, både her på senteret og på gata. Jeg er veldig opptatt av nærmiljøet jeg er så glad i, sa byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl.

Temaet for eldredagen i år, er at det er 70 år siden Verdenserklæringen om menneskerettigheter ble vedtatt i FN, fortalte hun.

Verdenserklæringen er grunndokumentet i det internasjonale arbeidet for menneskerettigheter. Den består av 30 artikler, og gjelder for alle FNs medlemsland.

– I år ønsker FN å markere viktigheten av denne. Jeg mener byrådets politikk gir gjenklang, sa hun og fortsatte:

– Det er viktig for byrådet at de eldre kan være sjef for sine egne liv. Og hva legger vi i det? Vi mener det er viktig å spørre dem som mottar tjenestene: Hva er viktig for deg? Ikke at man bare er en passiv mottaker. Selv om man blir eldre, er man fortsatt seg selv. Byrådet mener det er kommunens jobb å tilpasse seg den enkelte.

BYRÅDSBESØK: Byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl, var på besøk sammen med blant annet bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg. Foto: Janina Lauritsen

Vil bidra til å bevare hverdagen

Det viktigste valgkampløftet, mente hun, var å styrke hjemmetjenestene med 500 årsverk, slik at de eldre kan bo hjemme lenger.

I løpet av 2019 vil ca. 1500 eldre få tilbud om aktivitetstid, en tidskonto de selv kan disponere til fritidsaktiviteter med hjelp fra hjemmetjenesten.

– De får 60 minutter i uka, og de kan samles til tre timer. De kan brukes til for eksempel å gå på kafé, ærender, besøk, fotballkamp, kino eller Kollensøndagen. Vi gjør dette fordi vi vil bidra til å bevare hverdagen til eldre som ikke tør å gå ut så mye som før.

De rosa bussene kommer til Bydel Sagene 1. november. Tilbudet utvides også til Vestre Aker, og Nordre Aker fikk det i fjor.

– Og hvorfor får ikke alle rosa busser? Når man tester noe er det viktig å teste på ulike steder. Her er det bygårder og ikke så mange villaer. Jeg håper entusiasmen blir like stor her som i Nordre Aker.

MUSIKK: Lars Bjerkmann Foto: Janina Lauritsen

Musikk og underholdning

Det ble også loddsalg, servering, allsang og musikk fra Lars Bjerkmann fra Askeladden barnehage, før seniorsenteret bød på en overraskelse.

En gruppe damer, som pleier å danse på seniorsenteret, kom inn med klirrende skjørt og danset orientalsk dans/magedans.

Og alder er absolutt ingen hindring for å riste på rumpa!

Guro Madslien og Reidun Gjongsgård storkoser seg med dansen og oppfordrer alle til å komme til seniorsenteret for å bli med.

– Her er det bare å riste på rumpa! Eller ta en «shimmy!» sier damene til Sagene Avis.

MAGEDANS: Guro Madslien og Reidun Gjongsgård storkoser seg med dansen og oppfordrer alle til å komme til seniorsenteret for å bli med. Foto: Janina Lauritsen