ANNONSE

Forslaget ligger på bystyrebordet: Fotobokser langs skoleveiene

Fotobokser kan bli en realitet på skoleveien rundt omkring i hovedstaden. Her Fernanda Nissen skole på grensen mellom Bydel Nordre Aker og Bydel Sagene. Foto: SAGENE AVIS/ARKIV

– Jeg blir veldig overrasket hvis ikke forslaget får flertall, sier tidligere miljø- og samferdselsbyråd, Guri Melby (V).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

OSLO: Gruppeleder for Oslo Venstre, Guri Melby, og også tidligere miljø- og samferdselsbyråd, forteller om forslaget som det nå er flertall om, i bystyrets miljø- og samferdselskomite.

– Vår forslag om fotobokser på skoleveier i Oslo har fått flertall så langt, saken skal opp i Oslo Bystyre onsdag førstkommende (journ. anm. 6. september), og jeg blir veldig overrasket, hvis ikke de samme partiene stemmer ja til et slikt forslag der, sier Melby.

Og legger til at skoleveiene bør stå øverst på lista for hvilke veier som skal sikre best mulig myke trafikanter.

Ordlyden til forslaget som, nå etter komitebehandlingen, ligger på bystyrebordet: Bystyret ber byrådet gå i dialog med statlige myndigheter om forsøk med automatisk trafikkontroll i 30- og 40-soner på skoleveier.

Statens Vegvesen

Melby forteller videre at det tidligere ikke vært praksis å ha fotobokser ved skolene, særlig ikke der hastigheten er skiltet om lav.

– Selv om dette handler om kommunale veier, er det Statens Vegvesen som til sist må vurdere om det er ønskelig med fotobokser ved skolene. Går forslaget gjennom i bystyret på onsdag, så blir det byrådet som må fronte denne saken opp mot Statens Vegvesen, forteller Melby om den eventuelle videre saksgangen.

– Dette gjelder jo for hele Oslo, og en tanke er at de lokalpolitiske utvalgene i bydelene rundt omkring, kan fremme forslag om hvor det bør komme en fotoboks, i samarbeid med trafikkgruppene ved skolene rundt omkring og fra andre, sier Melby.

LES OGSÅ:

Her åpner snart bydelens nye flerbrukshus

Fra industri - til mange nye leiligheter

Kanskje finner du noen skatter i bytteboden?

Flere stakk av fra politikontroll

– Utbyggers planer gir oss ingenting- vi har det fint slik det er i dag