ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Fortauet forsvant

Her stopper fortauet i Kristoffer Aamots gate. Foto: DRIFTSSTYRET FERNANDA NISSEN SKOLE

Det skjer arbeider på vei til Fernanda Nissen skole. Bymiljøetaten peker på en gangvei, med «en liten omvei.»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2019 kl 08:03

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NYDALEN: Fernanda Nissen skole ved leder av driftsstyret ved skolen, har nylig sendt en henvendelse til Bymiljøetaten, om trafikksituasjonen i tilknyting til skolen.

«Det er pågående veiarbeider i Kristoffer Aamots gate, vest for Fernanda Nissen barneskole og i retning Akerselva. Arbeidene har pågått i rundt en måned, og har ført til at fortauet på sørsiden av Kristoffer Aamots gate er stengt for ferdsel. Dette utgjør et stort problem for fotgjengere, da gaten ikke har noe fortau langs nordsiden.»

Skriver FAU ved driftsstyreleder Espen Eggen, og viser til at Kristoffer Aamots gate er en svært mye brukt skolevei - han reagerer på at det ikke er opparbeidet en midlertidig løsning for gangtrafikken mens arbeidene utføres.

«Jeg observerer daglig fotgjengere som i stedet benytter sykkelfeltet som går langs nordsiden av gaten. Men dette kan lett føre til farlige situasjoner langs den svært trafikkerte gaten, både fordi den er snevret inn i forbindelse med arbeidene, og fordi gaten går i en kurve, noe som gir dårlig oversikt. Det er heller ikke skiltet noen alternativ gangvei.»

Kristoffer Aamots gate i Nydalen. Foto: DRIFTSSTYRET FERNANDA NISSEN SKOLE

ANNONSE

Gangvei

Bymiljøetaten var mandag denne uken på befaring i området, og svarer følgende til lokalavisa i saken, samme dag:

- Vi har vært på befaring på stedet, og vi har snakket med entreprenøren om forholdene. Det er etablert en midlertidig gangvei som er skiltet, da fortauet er fysisk stengt ved Akerselven. På befaringen observerte vi at mange ikke benyttet seg av gangveien, men heller gikk der det ikke er fortau. Bymiljøetaten anbefaler at skolen og FAU (journ. anm. foreldrenes arbeidsutvalg) informerer elevene ved skolen om at de i en kort periode må bruke den skiltede gangveien, selv om det er en liten omvei, ifølge pressekontakt Monica Thorud Olsen.

Pressekontakten legger til:

- Det er riktig at det ved tidligere arbeider var anlagt en gangtrasé med betongskiller langs nordsiden av gaten. Denne gangen er arbeidene noe annerledes, og det er dessverre ikke plass til en slik gangtrasé uten en større omlegging av trafikken.

ANNONSE

En plakat på gjerdet, ved pizzautsalget i Kristoffer Aamots gate, viser pil mot gangveien, som Bymiljøetaten nevner i saken, på vei fra Storo. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Tillatelse til arbeidene er foreløpig gitt ut mai 2019, det er Vann- og avløpsetaten som er eier av prosjektet.

- Velger korteste veien

Espen Eggen er ikke helt fornøyd med svaret fra Bymiljøetaten:

- Den midlertidige gangveien Bymiljøetaten nevner er en omvei, og det er vel ikke noe nytt at folk flest stort sett velger den korteste veien, dit man skal. Jeg synes det er beklagelig at ikke Bymiljøetaten finner en bedre alternativ rute under disse nevnte arbeidene, så lenge de skal pågå. Når det er sagt skal jeg selvfølgelig oppfordre skolen til å informere elevene om gangveien Bymiljøetaten nevner, sier Eggen.

Da lokalavisa var på befaring i området, mandag, kunne ikke lokalavisa se noe skilt som viser hvor man eventuelt går ned til høyre i Kristoffer Aamots gate, for å komme videre inn på gangveien som Bymiljøetaten viser til, når man er på vei mot Storo. Men en mulighet er å ta til høyre nedover Akerselva, over brua litt lenger nedover og så mot Storo igjen, man kommer opp blokkene bak pizzautsalget.

ANNONSE

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE