ANNONSE

Gjerland og vennene inviterer til gratis historievandring

Leif Gjerland ved tidligere anledning ved Sagene kirke. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Han vet veldig mye om Bydel Sagene, men nå inviterer han og vennene til øyvandring. – Fordi vi er evig forelsket i øya, svarer Leif Gjerland.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2017 kl 21:14

ANNONSE

SAGENE: Lokalformidler - eller lokalhistoriker - Leif Gjerland har vært med å stifte Hovedøyas venner. Den tidligere også informasjonssjefen i Bydel Sagene og venner drar nå i gang første fellesvandring på øya. Det koster ingenting å bli med på verken vandringene eller de andre arrangementene på øya denne helgen, bortsett fra båtturen over da.

– Vi gjør det fordi den spennende, sentrumsnære Hovedøya har så mye mer å by på enn bare den historiske «kjendisen» klosterruinen og en badestrand. Og fordi vi er evig forelsket i øya, sier Gjerland til lokalavisa.

En hovedøyahelg

Fra innbydelsen står det at det innbys til en hovedøyahelg midt i juni

– Bare fem minutters båtreise fra Aker Brygge ligger den innbydende, rolige og stressløse Hovedøya, snaut 400 meter fra Oslo sentrums hverdagsjag. Øyas lange og dramatiske historie gjør dessuten opplevelsene der både sterke og mange, samtidig som de danner spennende rammer for nye impulser for enhver nysgjerrig sjel.

Her kan du lese mer om arrangementet.

– Hensikten er å tilby de mange og varierte mulighetene til opplevelse og kunnskap om Hovedøyas mangfold.

LES OGSÅ: Historien om det som ble til Bydel Sagene

Tidsperioder

I tillegg til blant annet en halvannen times lørdagsvandring i Hovedøyas tre forskjellige perioder: 400 års klostertid, 400 år med militært bruk og dagens kommunale eierskap fra da Oslo kjøpte Hovedøya i 1950, ved Gjerland selv, blir det også musikk.

Musikk

– For 29. gang spiller gruppen Vox Antiqua på Hovedøya. I år framfører de sanger hentet fra middelalderens hverdagsliv, bl.a. til vårens og kjærlighetens pris, om moralsk indignasjon og om higen etter det guddommelige, står det også i invitasjonen.

Det fristes også med omvisning i Hovedøyas klosterruin. En innføring i cisterciensermunkenes strenge hverdagsliv og klosteret dramatiske hendelser fra starten i 1147 til det ble revet etter reformasjonen på 1530-tallet.

Militære bygninger

På Hovedøya står det fortsatt mange militære bygninger, bl.a. fire krutthus fra 1820-tallet i alle fire av øyas hjørner. Det er også lagt opp til en rundt to timers lang vandring til alle fire krutthusene.

Hovedøya rundt

Hovedøya rundt, står også på programmet, igjen ved Leif Gjerland.

LES OGSÅ: