ANNONSE

Har du Oslos fineste hage?

ÅRETS HAGE: Hagen i Jarlsborgveien 13 er en tidligere vinner Foto: Tore Næss/Bymiljøetaten

Eller vet du om en fantastisk flott hage som fortjener ekstra oppmerksomhet?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

OSLO: Hvert år premierer Oslo kommune hager som gir glede, ro eller på andre måter gjør folk godt i hverdagen.

De ønsker å oppmuntre til å gjøre Oslo til en enda vakrere og mer menneskevennlig by, i tillegg til å gi anerkjennelse til ildsjeler og eiere som gjør det mulig. Dette har de gjort siden 1921.

Må være synlig for alle

Hvis du har grønne fingre og en hage du er stolt av, eller hvis du har gått forbi en spesielt vakker hage, kan du nominere den til årets hage.

Men du må være rask, fristen for å sende inn nominasjoner går nemlig ut onsdag 1. august.

Du kan foreslå hvilken som helst hage eller en annen form for grøntanlegg. Men kravet er at skjønnheten må være tilgjengelig eller synlig for alle, også hvis det er en privat hage. Hagen kan med andre ord ikke delta om det er en to meter høy hekk som skjermer for innsyn.

JARLSBORGVEIEN 13: Villahagen ble blant annet premiert for sitt mangfold av de sjeldne. Variasjonene favner rennende vann, fisk i dam, omtanke for humler og bier, duftopplevelser og skulpturer. Den er harmonisk delt inn i mange rom, som hver for seg byr på ulike følelser og opplevelser. Foto: Tore Næss/Bymiljøetaten

Slik nominerer du hagen

Send inn nominasjonene til postmottak@bym.oslo.kommune.no eller til Oslo kommune, Komitéen for premiering av hager og grøntanlegg, Bymiljøetaten, Postboks 636, 0507 Oslo. Eventuelle spørsmål kan rettes samme sted.

Vinnere tildeles en blomstervase i fin kvalitet og et diplom, og det er tradisjon at det tildeles ytterligere noen diplomer. Tildelingen skjer gjennom en enkel seremoni som normalt finner sted i september. Vinnere kan bli omtalt på kommunale nettsider.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!