ANNONSE

Har du sett bildet til Laila?

STJÅLET: Laila Rismos bilde ble stjålet fra Sagene Samfunnshus

Laila Rismos bilde ble stjålet fra Sagene Samfunnshus.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2018 kl 12:21

ANNONSE

SAGENE SAMFUNNSHUS: I tidsrommet 18.-19. mai ble bildet "Sommerdag", laget av Laila Rismo, stjålet fra Sagene Samfunnshus.

Rismo vet ikke nøyaktig når det ble stjålet, men hun var innom samfunnshuset 17. mai og da hang det på plassen sin. En til to dager etter ble hun oppringt og fikk vite at bildet var borte.

– Jeg ble veldig lei meg over å ha mistet det. Det var mye arbeid med teknikken. Det var sydd med gulltråd, så malt etterpå. Det var det første bildet mitt med denne teknikken og det var en påkostet ramme, sier Rismo og forteller at dette ikke var første gangen hun ble frastjålet kunst.

– Sikringen må bli bedre

Det er ingen vakter der og de som jobber i samfunnshuset har ikke noe ansvar for bildene.

– Det er jo litt rart at noen kan ta ned et bilde fra veggen uten at noen ser det?

– Dette var ikke et stort bilde, det var kanskje 25x25 cm. Men vi må sørge for bedre sikring, bildene henger jo bare i snorer.

Rismo ser ikke bort ifra at hun stiller ut flere bilder der, hvis sikringen blir bedre.

– Dette er veldig leit, man tror jo ikke at folk vil gjøre noe sånt. Jeg ser det nok aldri igjen, men dette kan jo være en pekepinn. Kanskje vedkommende tenker seg om før de stjeler igjen.

STJÅLET: "Sommerdag" ble stjålet en eller annen gang fra 18.-19. mai Foto: Torshov kunst og kulturforening

Vurderer å anmelde

– Vi har en fast avtale med samfunnshuset om at vi henger ut utstilling. I mai har vi fellesutstilling, der medlemmene kan melde seg på. Ellers pleier det å være en eller to som henger ut bilder, sier styremedlem i Torshov kunst og kulturforening, Astrid Olsen.

– Bildene henger usikret, så dette er tillit til folk som bruker stedet. Og det er jo en glede for mange å se på, det er flere som drar dit bare for å se på bildene.

Olsen forteller at flere har blitt frastjålet kunstverk tidligere, men at de aldri har anmeldt tyveriene. De la ut et innlegg på sin Facebook-side der de ba om at bildet blir returnert og at saken da vil være ute av verden.

– Nå tenkte vi å publisere det, så folk kan bli mer obs på det. Vi må få sikret de mindre bildene bedre. Dette er synd. Vi bor i en bydel med folk som er fonøyde med kulturtilbudet, også skjer noe slikt.

– Vi har ikke anmeldt noen av tyveriene, men vi skal diskutere det på neste styremøte. Det er vel på sin plass å gjøre det, sier Olsen.

LES OGSÅ:

Gjør om betongtak til hage med grønnsaker og blomster du kan spise

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord