ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Lovisaprisen 2018:

Harald sørger for at damene får litt vind i håret

Harald Øyen er frivillig og sykler eldre som ønsker litt vind i håret, han er nå kåret til vinner av bydelens Lovisapris. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV SAGENE AVIS

– Tre fantastiske dager, oppsummerer bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) om bydelsdagene. Søndag delte han ut Lovisaprisen til frivillig Harald Øyen (80). – En verdig vinner!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2018 kl 11:24

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: – Det har vært tre fantastiske bydelsdager med masse folk og stort engasjement. Det begynte fredag på Haarklous plass. Her var det mange barn og voksne som fikk oppleve en herlig ettermiddag. Jeg synes det var veldig bra at bydelens tjenester som NAV og barnevernet var representert med egen stand.

– Men sikkert like viktig for alle barna var nok hest og kjerre, og masse sukkerspinn. Det var mye god underholdning på scenen og jeg tror nok at alle koset seg denne ettermiddagen, oppsummerer bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg fra de årlige bydelsdagene i Bydel Sagene.

Bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap). Foto: ARKIV SAGENE AVIS

Gråbeinsletta

Lørdag fortsatte arrangementet på Gråbeinsletta, med mye underholdning.

– Det er utrolig hvor mange som driver med kultur i vår bydel og det er veldig bra at disse får vist seg fram på bydelsdagene. Solen og varmen gjorde sitt til at denne dagen ble en stor suksess.

ANNONSE

Vøienvolden

Søndag var det også mye underholdning fra lokale krefter.

– Veldig flott å høre på spesielt Torshovkorpset, men det var også mye annen god underholdning og utstilt kunst.

Men, bydelsdagene er også arena for utdeling av bydelens Lovisapris, den ble delt ut søndagen på Vøienvolden gård.

Lovisaprisen

Lovisaprisen er bydelens miljø- og kulturpris og deles hvert år ut til en som har gjort et fremragende sosialt eller kulturel arbeid i Bydel Sagene, eller som har gjort en innsats for det fysiske miljøet.

ANNONSE

– Årets pris er en hyllest til det fantastiske, flotte og frivillige arbeidet som utføres i Bydel Sagene hvert år. Prisen i år gikk til Harald Øyen. Harald sykler eldre som har lyst på en tur eller som skal ut et ærend. Han bruker sykkelen til å hente brød til både Torshov kirke og Frivilligsentralen. Han er også besøksvenn og sterkt engasjert i det som skjer i bydelen, forteller Stoltenberg om tildelingen.

– En av forslagsstillerne sier: «En fantastisk representant for alle de flotte frivillige i bydelen, og som gjør en innsats for å øke livskvaliteten til sine medborgere.» Jeg er veldig glad for at jeg fikk mulighet til å dele ut Lovisaprisen til en så verdig vinner, legger Stoltenberg til.

177 turer

Sagene Avis har flere ganger omtalt Harald Øyen, om ikke lenge skal han også sykle kronprinsparet, når de besøker Bydel Sagene 14. mai.

I en elsykkel med to stoler foran, kjører Øyen eldre der de måtte ønske. I fjor kjørte han 177 turer, over store deler av Oslo. To ganger i uka kjører han også kaker og brød til overs fra bakeriet, som leveres til den frivillige kafeen.

– Det blir jo litt tungt i bakker og slikt, men det er god trening. Jeg trener også på spinningsykkel på treningsrommet, og har også en spinningsykkel hjemme.

ANNONSE

Fordi tilbudet har blitt så populært, har Bydel Sagene investert i en sykkel med sterkere motor, slik at Øyen kan bryne seg på mer utfordrende bakker uten at det går på helsa løs.

– Men det blir jo mindre trening for min del da, ler han hjertelig.

– Nå har de jo begynt å mase om å bli kjørt ned til vannkanten på brygga og slikt, så da blir det greit med en sykkel som gjør langturer litt lettere!

HER KAN DU LESE HELE DEN TIDLIGERE SAKEN OM HARALD ØYEN

LES OGSÅ:

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE