Sagene Avis

SKATTEJAKT: Christine Solbakken Thorvaldsen har funnet mye fint i bytteboden på Sagene. Foto: Janina Lauritsen

Her finner Christine skattene sine

Christine Solbakken Thorvaldsen viser hvor enkelt og miljøvennlig man kan skaffe seg en ny garderobe. I tillegg er det helt gratis!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2019 kl 19:43

SAGENE: I byttebodene kan du levere ting du ikke trenger, slik at noen andre kan ta det med seg hjem. Kanskje du også kan finne noen skatter? Det har i hvert fall Christine Solbakken Thorvaldsen gjort.

Hun har vært fast bruker i et år, og viser lokalavisa litt av fangsten.

- Man kan finne mye gøy! Folk legger igjen mye fint. Jeg tenker ofte «hvorfor vil noen legge fra seg dette?» Det er ikke alltid det er noe spennende da, men plutselig finner jeg noe, sier hun.

BYTTEBOD: Det er også mye annet enn klær i boden. For eksempel bøker, leker, servise og småinteriør. Foto: Janina Lauritsen

- Det burde vært flere bytteboder

Thorvaldsen legger også igjen ting i boden, i stedet for å selge det. Hun har lagt igjen blant annet skøyter, bøker og klær. Hun forteller at det ofte er mer for damene i boden, det er lite herretøy å finne. Ellers er det mye av ting til barn, leker og servise. I tillegg til ny garderobe, har hun fått med seg garn, tekanne og en blomsterpotte.


SOMMERANTREKK: Skjørtet er fra bytteboden Foto: Janina Lauritsen

- Jeg har også funnet en kashmirgenser i god stand, det er jo dyrt! Jeg er student, da er det ekstra gøy å finne noe som ikke koster noe. Og bytteboden min er på vei til studiestedet mitt, så det er lettvint.

Hun ser andre folk som også er innom bytteboden, gjerne foreldre med barn som ser på bøker, men hun tror ikke mange nok vet om tilbudet.

- Det er ikke alle som vet om dem. Jeg forteller om den lille hemmeligheten, men jeg vet ikke om de fortsetter å gå dit. Jeg syns det burde være flere bytteboder, for de fungerer! Og jeg har kommet i prat med andre folk som har vært innom, det blir også en sosial greie, sier hun og legger til:

- Det hadde vært kult om det hadde stått en ved Oslo Met.


SE MIN KJOLE: Denne genseren og skjørtet ble med hjem fra bytteboden. Foto: Janina Lauritsen

Folk tar eierskap

Bytteboden ble plassert på Gråbeinsletta i mai 2017, og prosjektleder og intitiativtager Jürgen Breiter har tidligere fortalt Sagene Avis at denne er en suksess. Han fortalte i fjor at den fungerer veldig bra til å være ubemannet og åpen, og at etter en stund tok også brukerne eierskap. De lagde en ny hylle og reparerte en av knaggene før Breiter rakk å gjøre det selv. Dette syns han er fantastisk, for da ser man at folk ikke bare konsumerer, men også passer på boden. Og det er jo det som er hovedintensjonen, at folk er engasjerte.

Thorvaldsen er også nøye med å gjøre bytteboden litt hyggeligere enn hun fant den.

- Jeg rydder og gjør det fint. Det er av og til flasker og søppel, da kaster jeg det. Men det gjør andre også, så det er som oftest ordentlig i boden.

I tillegg til bytteboden på Sagene, står det en utenfor Sagene Frivilligsentral. Det var også en inne på Deichman Torshov, men etter stengingen av biblioteket flyttet denne til Bjerke.


- Jeg har vært innom byttebodene på Torshov også, men der har jeg ikke fått like stor fangst. Det er mer bøker og ting i dem, sier Thorvaldsen.

NYE SKO: Christine fikk med seg et par Converse-sko hjem, i ganske så fin stand! Foto: Janina Lauritsen

Vil du ha en byttebod i nærheten?

Miljøkonsulent i Bydel Sagene, Helene Lo Cascio Sætre, forteller at hun har vært i kontakt med Jürgen Breiter, som sier han har lyst til å spre konseptet og er klar for å ta imot bestillinger.

- Vi i bydel Sagene er også interesserte i mer delingskultur, og kan gjerne bistå med å sette folk i kontakt med hverandre, og eventuelt bidra økonomisk gjennom for eksempel Grønne midler. Vi ser at dette prosjektet er vellykket, særlig når det står på en sånn plass der noen kan holde et lite oppsyn med boden, og rydde ved behov, sier hun.

NY VESKE: Denne brune skinnvesken er en av Christines skatter. Genseren hun har på seg, er også fra bytteboden. Foto: Janina Lauritsen


KASHMIR: – Jeg har funnet kashmirgenser i god stand, det er jo dyrt! sier Christine. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...