ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Den nye parken er åpnet:

Her hopper både barna og 94-åringene på trampolina

ÅPNET: Snora er klippet og Sandaker ballplass er offisielt åpnet. Foto: Janina Lauritsen

Den nye parken på Sandaker ble offisielt åpnet på tirsdag, og både små og store demonstrerte all moroa man kan ha her.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2019 kl 15:14

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER: Tirsdag 24. september ble den nye parken på det som tidligere var Sandaker ballplass, offisielt åpnet.

Det var duket til skikkelig fest med boller, saft og nærmere 100 oppmøtte i parken.

Det ble holdt taler av park- og nærmiljøkonsulent Mads B. Nakkerud, bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg og byrådssekretær Rasmus Reinvang.

I tillegg leste Hege F. Eidseter fra Deichman Torshov dikt, Nordpolen skolekorps spilte fanfare og beboere i Sandakerveien 61 demonstrerte petanque og bruk av rullator- og sykkelbanen.

– Det er viktige med gode, trygge og velstelte nærområder. Vi er glade for at vi har kunnet bidra til en oppgradering av plassen, og det er ekstra fint at dette er et sambruksområde. Her kan man møtes på tvers av generasjoner og kose seg sammen. Gratulerer! Jeg vil ønske dere god bruk, kos dere, sa Rasmus Reinvang, byrådssekretæren til byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen.

ANNONSE

Her kan du lese mer om hva som er gjort i parken

– Mangler litt finpuss

– Dette er en skikkelig glad-dag! Dette området var ikke noe å rope hurra for, og få brukte det. Se hva vi har fått nå, et fantastisk område alle kan bruke. Her skal vi bli bedre kjent, og det gleder jeg meg til, sa Stoltenberg i sin tale.

Han fortsatte med å fortelle at det er mange som har bidratt for å realisere den nye parken, men spesielt én mann måtte få en ekstra takk.

– Jeg har fått et hemmelig oppdrag fra beboerne i Sandakerveien 61. De er veldig fornøyde med hvordan prosessen har vært og alle har fått si sine meninger. Alle beboerne ønsker å takke Mads (Nakkerud, park- og nærmiljøkonsulent i Bydel Sagene, journ. anm.), sa han og overrakte en blomst fra beboerne.

– Det mangler bittelitt finpuss her, blant annet noe å sitte på ved høybedene, og benken formet som Akerselva skal komme. Jeg ber om hjelp til å skjøtte og holde parken ren, hvis alle er med og gjør en liten bit blir det veldig bra, sa Nakkerud.

ANNONSE

Se bildeserie fra åpningen:

Trampolinene er ikke bare for de minste!

Plassen heter foreløpig Sandaker ballplass, men med unntak av petanque-banen er det ikke så mange baller i parken.

– Her har vi en anledning til å skape et nytt navn. Vi planlegger en idékonkurranse om navn. Det har blitt foreslått Sandaker haraballplass, men jeg vet ikke hvor sterkt det står, sa Nakkerud og lo.

Etter alle taler og snorklipping, åpnet beboerne i høyblokka petanquebanen. Etterpå gikk Anne Marie Kristensen (94) målrettet mot barna på trampolinene, for her skulle det hoppes!

ANNONSE

Anne Marie Kristensen (94) viser at man aldri blir for gammel for å hoppe på trampoline! Foto: Janina Lauritsen

– Når jeg blir 66, så gjør jeg som jeg vil! synger hun – med rullatoren på trampolina.

Kristensen har også vært en av mange beboere som har vært flinke til å planlegge parken. Og hun har tatt ekstra vare på alt det grønne.

Beboer i høyblokka, Inger Johansson, skryter veldig av både den nye parken og naboen sin.

– Det har blitt så fint, jeg er veldig fornøyd. Og Anne er enestående, slik hun har vært med på å ordne plantene, sier hun til Sagene Avis.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE