Sagene Avis

Den nye parken er åpnet:

Her hopper både barna og 94-åringene på trampolina

ÅPNET: Snora er klippet og Sandaker ballplass er offisielt åpnet. Foto: Janina Lauritsen

Den nye parken på Sandaker ble offisielt åpnet på tirsdag, og både små og store demonstrerte all moroa man kan ha her.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2019 kl 15:14

SANDAKER: Tirsdag 24. september ble den nye parken på det som tidligere var Sandaker ballplass, offisielt åpnet.

Det var duket til skikkelig fest med boller, saft og nærmere 100 oppmøtte i parken.

Det ble holdt taler av park- og nærmiljøkonsulent Mads B. Nakkerud, bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg og byrådssekretær Rasmus Reinvang.

I tillegg leste Hege F. Eidseter fra Deichman Torshov dikt, Nordpolen skolekorps spilte fanfare og beboere i Sandakerveien 61 demonstrerte petanque og bruk av rullator- og sykkelbanen.

– Det er viktige med gode, trygge og velstelte nærområder. Vi er glade for at vi har kunnet bidra til en oppgradering av plassen, og det er ekstra fint at dette er et sambruksområde. Her kan man møtes på tvers av generasjoner og kose seg sammen. Gratulerer! Jeg vil ønske dere god bruk, kos dere, sa Rasmus Reinvang, byrådssekretæren til byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen.


Her kan du lese mer om hva som er gjort i parken

– Mangler litt finpuss

– Dette er en skikkelig glad-dag! Dette området var ikke noe å rope hurra for, og få brukte det. Se hva vi har fått nå, et fantastisk område alle kan bruke. Her skal vi bli bedre kjent, og det gleder jeg meg til, sa Stoltenberg i sin tale.

Han fortsatte med å fortelle at det er mange som har bidratt for å realisere den nye parken, men spesielt én mann måtte få en ekstra takk.

– Jeg har fått et hemmelig oppdrag fra beboerne i Sandakerveien 61. De er veldig fornøyde med hvordan prosessen har vært og alle har fått si sine meninger. Alle beboerne ønsker å takke Mads (Nakkerud, park- og nærmiljøkonsulent i Bydel Sagene, journ. anm.), sa han og overrakte en blomst fra beboerne.

– Det mangler bittelitt finpuss her, blant annet noe å sitte på ved høybedene, og benken formet som Akerselva skal komme. Jeg ber om hjelp til å skjøtte og holde parken ren, hvis alle er med og gjør en liten bit blir det veldig bra, sa Nakkerud.


Se bildeserie fra åpningen:

Trampolinene er ikke bare for de minste!

Plassen heter foreløpig Sandaker ballplass, men med unntak av petanque-banen er det ikke så mange baller i parken.

– Her har vi en anledning til å skape et nytt navn. Vi planlegger en idékonkurranse om navn. Det har blitt foreslått Sandaker haraballplass, men jeg vet ikke hvor sterkt det står, sa Nakkerud og lo.

Etter alle taler og snorklipping, åpnet beboerne i høyblokka petanquebanen. Etterpå gikk Anne Marie Kristensen (94) målrettet mot barna på trampolinene, for her skulle det hoppes!


Anne Marie Kristensen (94) viser at man aldri blir for gammel for å hoppe på trampoline! Foto: Janina Lauritsen

– Når jeg blir 66, så gjør jeg som jeg vil! synger hun – med rullatoren på trampolina.

Kristensen har også vært en av mange beboere som har vært flinke til å planlegge parken. Og hun har tatt ekstra vare på alt det grønne.

Beboer i høyblokka, Inger Johansson, skryter veldig av både den nye parken og naboen sin.

– Det har blitt så fint, jeg er veldig fornøyd. Og Anne er enestående, slik hun har vært med på å ordne plantene, sier hun til Sagene Avis.


Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...