ANNONSE

Bare timer igjen av 2017:

Her kan du se kommunens eget fyrverkeri

Bare timer igjen av 2017. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/SAGENE AVIS

Fyrverkeriet skal blant annet skytes opp fra en flåte i havnebassenget. Det minnes samtidig om at det noen steder i byen er totalforbud mot alle typer privat fyrverkeri.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.01.2018 kl 11:46

ANNONSE

OSLO: Det blir festfyrverkeri i Oslo på nyttårsaften 2017.

Midnatt

– Klokken 24.00 nyttårsaften kan Oslo-borgerne igjen oppleve et fantastisk fyrverkeri. Oslo kommunes festfyrverkeri skytes opp både fra Oslo Havn og Furuset idrettspark, skriver Bymiljøetaten i en pressemelding.

Videre at fyrverkeriet starter ved midnatt og varer i rundt 10 minutter. I sentrum skytes fyrverkeriet opp fra en flåte i havnebassenget like sør for Rådhuset, og i Groruddalen er det Furuset idrettspark som er oppskytingssted.

Se på avstand

Men det oppfordres til å se fyrverkeriet på avstand, ikke fra oppskytningsbasene.

– Vi oppfordrer til ikke å møte opp på verken Rådhusplassen eller ved Furuset idrettspark, men har følgende henstilling til publikum som eventuelt likevel møter fram på oppskytingsstedene:

  • Følg anvisningen på stedet
  • På Rådhusplassen vil medbragt fyrverkeri bli tatt i forvaring av politiet
  • Bruk kollektivtransport
  • Rådhusplassen er ikke et godt egnet sted for barn under oppskytingen. Av erfaring blir det trengsel, mye støy og mange alkoholpåvirkede personer her i tiden før og under oppskytingen

Totalforbud visse steder

Fyrverkeriet er et forebyggende sikkerhetstiltak for å hindre ulovlig bruk av fyrverkeri og skader i forbindelse med nyttårsfeiringen.

– Raketter med styrepinne er forbudt over alt. Innenfor Ring 2 og i trehusbebyggelsen på Vålerenga og Kampen er det totalforbud mot alle typer privat fyrverkeri. Brudd på forbudet kan bøtelegges, står det videre i pressemeldingen.

LES OGSÅ: