ANNONSE

Her skal barna få lære at pølsa ikke kommer fra kjøledisken

GEITMYRA: På søndag inviterer Geitmyra matkultursenter for barn til åpen dag og grisefest, slik at barna kan lære hvor pølsa kommer fra. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Barn spiser mange pølser, men vet ofte ikke hvor pølsa kommer fra. Derfor inviterer Geitmyra matkultursenter for barn til åpen gård og en skikkelig grisefest søndag 2. desember.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

SAGENE: Geitmyra matkultursenter for barn på Sagene inviterer alle barna i byen til å stappe pølser og vise hvor utrolig mye fantastisk mat som kan lages av hele grisen.

Der kan alle få være med på å presse sylte, lage sennep og julekrydder, partere gris og helgrille gris på tunet – i tillegg til å lage «skikkelig gode pølser.»

Smake og lære

Barna får også se, kjenne og lære om griseinnvoller, sjøpølser, smake på ramen med svinekjake, sette hale på grisen, ta grisebilder med en ekte julegris og høre på griseprat i lavvoen.

– I Norge er grisen en viktig del av vår matkultur, det var luksus og overlevelse i ett, sier Andreas Viestad, grunnlegger og faglig leder av Geitmyra matkultursenter for barn i en pressemelding.

– Fortsatt spiser vi mer svinekjøtt enn noe annet kjøtt, og kanskje spesielt til jul. Derfor er det viktig at vi lærer ungene om dyrevelferd, om viktigheten av å spise hele dyret, og om hvor pølsa kommer fra.

– Barna er hedersgjester

Geitmyra har registrert at valg av tema på åpen gård har skapt reaksjoner hos grupper som ikke spiser kjøtt, og som tidligere i høst aksjonerte mot griseslakt på Eidsvoll bygdetun.

– Vi setter stor pris på engasjement og vi ønsker alle uansett alder og agenda velkommen. På Geitmyra er det likevel barna som er hedersgjester og som skal få en fantastisk opplevelse.

Arrangementet er gratis og åpent for alle og varer fra kl. 12:00-15:00.

Her kan du lese om da Geitmyra ville lære barna at gresskar er mat, ikke pynt

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord