Sagene Avis

BU-Helge klarer ikke vente:

Hoppet ut i det som kan bli Sagenes nye badeplass

BADEPLASS: Bymiljøetaten starter en mulighetsstudie for å undersøke om det kan bli en badeplass på Myraløkka. Foto: Janina Lauritsen

Bymiljøetaten skal undersøke mulighetene for å få en badeplass i bydel Sagene. – Vi har en flott elv som renner gjennom vår bydel, det skulle bare mangle at vi ikke skulle kunne bade i den, sier BU-leder Helge Stoltenberg.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.06.2020 kl 09:52

SAGENE: I 2005 ble det i Sagene bydelsutvalg vedtatt å jobbe for å få til en badeplass i bydelen.

Nå, 14 år senere, setter Bymiljøetaten i gang en mulighetsstudie for å undersøke mulighetene for en badeplass i Akerselva på Myraløkka.

Sagene Bydelsutvalg har i flere vedtak tatt til orde for at Akerselva miljøpark må bli gitt et sterkere vern og rustes opp og gjøres lettere tilgjengelig som rekreasjonsområde, slik at den kan bidra til at bydelens innbyggere får tilgang på fasiliteter for bading, lek og svømmeopplæring.

Leder av Sagene bydelsutvalg (BU) Helge Stoltenberg (Ap) er veldig fornøyd med at det nå skal gjennomføres en mulighetsstudie. Endelig kan bydelsutvalget se lys i enden av tunnelen. Men han klarer ikke å vente helt badeplassen er klar, og tar seg en svømmetur i den dypeste delen av elva på Myraløkka.

MYRALØKKA: Kanskje badeplassen kommer hit, til denne delen av elva på Myraløkka? Foto: Janina Lauritsen

Skulle bare mangle

– Det var gøy! Friskt, men det var ikke så kaldt som jeg trodde. Dette er et flott sted å bruke til badeplass, sier han etter å ha tatt et par runder i vannet.

– Gå hit om sommeren og se hvor mange som er her. Og det er et enda større potensial. Alle syns det er deilig å få dukket seg litt, men alle har ikke mulighet til å reise langt. Vi trenger et badested midt i bydelen. På varme sommerdager må folk på Sagene dra til enten Oslofjorden eller til Nydalen for å få seg en dukkert. Vi har en flott elv som renner gjennom vår bydel, det skulle bare mangle at vi ikke skulle kunne bade i den.

Badekvalitet ved normalt tørrvær

Oslo er i år europeisk miljøhovedstad, og det er jo en flott måte å feire det på, nå som elva har blitt så ren at vi kan bade i den, mener BU-lederen.

Under normalt tørrvær vil det være badevannskvalitet på elvevannet. På grunn av gammel rørstruktur vil bakterieholdig overvann og kloakk kunne renne ut i elven på dager med store nedbørsmengder. Regn og snøsmelting gjør det nødvendig å tappe ned magasinene ved demningene høyere opp i elven, noe som tidvis vil gi vannføring/strømforhold som ikke er forenelig med bading for barn.


Tiltak for å forhindre disse er omfattende og kostnadskrevende, men bydelsutvalgslederen sier Sagene Ap mener dette kan avbøtes gjennom normal aktsomhet som tilsyn fra foreldre, og eventuelt badevakt, og en effektiv varslingsrutine for høy vannføring og redusert badevannkvalitet etter regnvær. Hvordan tilsyn og varsling kan gjennomføres er en diskusjon som må tas med fagetatene i kommunen, mener han.

– Jeg har vært 12 år i Sagene bydelsutvalg. Nå er det i gang, det er satt av penger til en mulighetsstudie. Jeg regner med den blir positiv, og at man kan legge til rette for bading her til neste år.

Et sted for alle

Han ønsker at badeplassen blir et sted som er tilrettelagt for alle – et sted hvor folk kan svømme, de minste kan vasse og at det blir bygget en rampe ut i vannet.

– Folk ligger ute på Myraløkka hele dagen, griller om kvelden, det er et yrende liv og nå kan elva bli brukt på en ny måte. Badeplasser er populære, jeg er sikker på at dette vil bli tatt imot med stor glede både hos yngre og eldre.

Og til tross for en noe kjølig opplevelse, er han ikke i tvil hva han skal gjøre om badeplassen er klar i 2020:


– Jeg er i hvert fall den første til å hoppe uti til neste år!

Byråd for eldre, helse og arbeid, og Torshov-beboer, Tone Tellevik Dahl (Ap), var bydelsutvalgsleder i Sagene da badeplassen ble vedtatt i 2005. Hun er fornøyd med at det endelig skjer noe i saken.

– Dette er en gledens dag. At ting tar tid i politikken, det har jeg lært. Men jeg har også lært at hvis man har en god sak og kjemper for den lenge nok, så kan gode ting skje. Jeg husker selv da jeg som BU-leder ba om at vi måtte få til badeplass. Men det måtte et rød-grønt byråd til før det ble fortgang saken. Jeg gleder meg til snart å kunne rusle ned til Myraløkka for å ta meg et bad etter jobben en varm sommerdag, sier hun til Sagene Avis.

Sagene Avis har ikke lykkes i å få en kommentar fra Bymiljøetaten om konkret når mulighetsstudien skal gjennomføres, og om det kun er Myraløkka som vurderes som egnet badeplass. Vi oppdaterer saken.

Delta i vår spørreundersøkelse!

Gallup

Hva tror du åpner først, Sagene bad eller Myraløkka badeplass?

Vis resultat


BADEPLASS: Sagene bydelsutvalg vedtok for første gang en badeplass i 2005. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...