Sagene Avis

Oppfordrer folk til å være obs:

Hvis disse ringer på døra, må du ikke la deg lure

Barn/ungdommer skal utgi seg for å være medlemmer i Lilleborg Skoles Musikkorps, for å lure til seg penger. Bildet er kun en illustrasjon. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Noen utgir seg for å være medlemmer av Lilleborg Skoles Musikkorps, for å lure til seg penger.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.02.2021 kl 16:46

BYDEL SAGENE: Lilleborg Skoles Musikkorps har den siste tiden fått inn meldinger fra folk som har fått besøk fra barn og ungdom som sier de samler inn penger til korpset.

Korpset ber folk være oppmerksomme på at de aldri går fra dør til dør for å samle inn penger.

Ifølge korpset tyder mye på at dette ikke bare er et problem på Torvhov, men også i resten av byen.

Ansvarlig for nettsiden og sosiale medier, Morten Færden Sælensminde, sier til Sagene Avis at korpset ble kontaktet angående problemet før jul, og nå seks ganger bare den siste uka. De har hørt om tilfeller i Sagenes skolekrets og i Kingos gate ved Iladalen.

– Den som ringte oss fra Kingos gate hadde gitt penger til en gutt på rundt 12 år. Han kjente til korpsets Vipps-nummer, men han ville ha kontant. De ga ham 200 kroner, men så syns de det hadde vært litt rart og de åpnet døra igjen. Da løp gutten ut og inn i en bil. Så dette virker organisert.


– Vi oppfordrer folk til å kontakte politiet om de opplever dette. Det finnes sikkert gårder med overvåkningskamera også, sier han.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...