Sagene Avis

Reagerer på høylytt festing i parken hver helg:

– I det siste har det vært helt ekstremt

Naboene til Torshovparken reagerer på høylytt festing hver uke. Det påpekes at total stillhet ikke er ønskelig, men at dette er å gå langt over grensen. Skjermdumpen er kommentarer fra en av nabogårdenes Facebook-side. Foto: Foto: Janina Lauritsen/skjermdump

– Det handler ikke om at det skal være helt stille, vi bor jo midt i byen. Det er ikke plagsomt at folk møtes, men i det siste har det vært helt ekstremt. Det har aldri vært så ille som i sommer, sier en av parkens nærmeste naboer.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2021 kl 20:02

TORSHOV: Beboere rundt Torshovparken reagerer på at det tilsynelatende har blitt etablert et fast festopplegg i paviljongen.

Hver fredag og lørdag, og tidvis torsdag, har det pleid å være full fest med stort lydanlegg i sommer. Anette Garpestad, som bor i en av blokkene nærmest paviljongen, sier hun og andre beboere har klaget på dette i hele sommer.

Hun og andre naboer har ringt politiet flere ganger hver helg. Likevel sier hun det ikke har blitt gjort noen innsats med å finne en rutine som kan sørge for å stoppe dem som har slått seg til i paviljongen. Hun påpeker at Torshovparken er en relativt liten park, midt i et område med boliger med mange barnefamilier.

Helgen i forrige uke ble det spilt høy musikk til nesten klokken 03, selv om det ble ringt til politiet en rekke ganger. Ifølge Garpestad skal det dreie seg om unge voksne, og ikke ungdommer.

– Går for langt

Garpestad understreker at Torshovparken er et sted hvor man skal kunne møtes, men at denne type festing er å gå for langt.


– Dette handler ikke om at det skal være helt stille, vi bor jo midt i byen. Det er ikke plagsomt at folk møtes, men i det siste har det vært helt ekstremt. Det har aldri vært så ille som i sommer.

Hun sier problemet snakkes om i flere borettslag i området. Og poenget med klagene er at det som skjer virker å være et fast arrangement.

Politiet kommer, ifølge Garpestad, hver natt det er fest i paviljongen. Men det tar for lang tid før de kommer og stopper festene, mener hun.

– Jeg ringte politiet tre ganger på én natt. Andre folk ringer også til politiet flere ganger om natta og det er full aksept for at bråk ikke er første prioritet. Men det er boliger tett innpå parken, det er ikke utesteder her. Jeg vil oppfordre politiet til å finne en rutine på dette.

Hvis festerne ikke får bøter eller beslaglagt utstyret sitt, tror hun ikke de kommer til å gi seg, legger hun til.


– Vi har ikke fått noen respons fra bydelen eller politiet. Jeg har vært i kontakt med politiet mange ganger, og de sier det er veldig mange som ringer fra dette området. Kanskje det sier noe om at det burde være en rutine for politiet å komme hit?

– Bør finne et opplegg for neste sommer

Garpestad sier festdeltakerne er unge voksne, og ikke ungdommer. Hun mener ungdommene, og russen, har oppført seg bedre.

– I russetida kom politiet hit hver dag klokken 23, og da ga de seg. Russen oppførte seg bedre, selv om de gjerne hadde tre anlegg samtidig.

Hun tror og håper festingen vil gi seg utover høsten, men hun mener man nå bør finne et opplegg for å forhindre at det samme skjer neste sommer.

– Kan bydelen ha et oppslag her? Og i hvert fall sørge for at de ikke får tatt elektrisitet til anleggene sine? Når de rigger opp og spiller til klokken 03, kan jeg ikke se for meg at det er et trådløst anlegg.


Hun understreker igjen at hun ikke mener det skal være stille i parken:

– Men dette er langt over grensen. Parken er et offentlig sted, hvordan gjør vi dette best mulig for alle?

Vil vurdere skilting

Park- og nærmiljøkonsulent i Bydel Sagene, Mads B. Nakkerud, sier bydelen har forespurt sitt vekterselskap om å ta noen runder i parken.

Videre har de sjekket antydningen om at festfolket kanskje har stjålet strøm fra strømskapet i paviljongen, men Nakkerud sier det ser ut til at de ikke kan ha gjort det. Han legger til at det er nok batteridrevet musikkanlegg det er snakk om.

– Skilting vil vi vurdere, men her må utforming og plassering ta hensyn til de estetiske kvalitetene. Et diskret skilt på strømskapet kan være en løsning, slik at vektere og andre kan peke på dette dersom/når man støter på støyende aktivitet etter klokken 22, sier han.


Sagene Avis har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra politiet.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...