Sagene Avis

I dette rommet starter flest branner

Stor utrykning til Ringnes Park, tirsdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV SAGENE AVIS

Tirsdag brant det i restaurant i Toftes gate, men statistikken for 2017 viser at antall boligbranner er redusert.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2018 kl 11:25

OSLO: Tirsdag like før klokken 14.15 meldte politiet at nødetatene hadde rykket ut på brannmelding ved Ringnes Park.

«Toftes gate ved Ringen Kino: Det kommer kraftig røyk ut fra en restaurant på bakkeplan. Mye røyk i området. I tillegg er det muligens en del røyk i et parkeringsanlegg i bygget. Nødetatene er på stedet nå.»

Det var tydelig å se røyk fra bygget, Toftes gate ble stengt en stund for gjennomkjøring. Bygget ble også evakuert. Men det er ikke meldt om personskader etter brannen. Foreløpig er det ikke konkludert på hva årsaken til brannen er, selv om ventilasjonsanlegget ble nevnt i meldingene fra nødetatene.

HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA TIRSDAG OG SE VIDEOSNUTT FRA STEDET

For tidlig å konkludere

– Vi kan ikke kommentere årsaken til denne brannen, da den er under etterforskning. Det er derfor for tidlig å si noe om hvor det har brent og hva det har brent i. Tiden får vise hva som har skjedd, og om det eventuelt foreligger svakheter ved byggets tekniske installasjoner, sier branninspektør Sigurd Folgerø Dalen til Sagene Avis, onsdag ettermiddag.


LES OGSÅ: Sagene Avis er ett år - dette er vår gave til deg!

Færre boligbranner

Onsdag kan Oslo Brann- og redningsetat også fortelle om færre boligbranner generelt i Oslo. Tall for 2017 viser en nedgang i antall boligbranner på nesten 20 %. 265 boligbranner i 2016 er redusert til 214 boligbranner i 2017.

- Å forebygge branner i en storby er naturligvis et stort lerret å bleke. Det er derfor gledelig å se resultater fra det arbeidet som er lagt ned over mange år. Statistikken forteller oss at jobben vi gjør nytter! Samtidig kommer vi raskt ned på jorden, i lys av de siste dagers branner. Det forteller oss hvilke utsatt bransje vi er i, og minner oss på viktigheten av å være på tærne hele tiden, sier avdelingssjef på Brannforebyggende avdeling, Hege Hammer, i Oslo Brann- og redningsetat i sak på eget nettsted.

Godt samarbeid

Videre at hun tror nedgangen kan ha årsak i blant annet et godt samarbeid med andre kommunale virksomheter og bydelene, for å bedre brannsikkerheten hos utsatte grupper.

– I dag handler det i stor grad om å se hele mennesket. Brannsikkerhet har i større grad blitt en naturlig del av kommunens tankesett i kontakt med sine brukere, enten kontakten skjer via bydelen, bolig- og omsorgsforvaltere eller brannvesenet. Det gir grobunn for tilrettelagte løsninger som i sum påvirker brannsikkerheten til de menneskene som trenger det mest.


LES OGSÅ: – Jobben vår er å redde liv, uansett hva det måtte være!

Hun fortsetter:

- Samtidig gir det risikobaserte arbeidet som gjøres, hvor vi i stor grad retter fokus der vi mener vi får mest brannsikkerhet i retur, oss mer effektive. En god og målrettet oppfølging av de mennesker, bygninger og infrastruktur vi anser som viktig, bidrar til at vi klarer å øke bevisstheten for brann, senke sannsynligheten for brann, og bidra til at konsekvensene blir mindre ved en brann. Når vi i tillegg er flinke til å formilde historiene og budskapene gjennom blant annet sosiale medier og i media, betyr det at vi når ut til mange mennesker. I sum er nok dette gode bidragsytere i statistikken.

Kjøkkenet mest utsatt

Men Oslo vokser, og det gjelder å være på sitt beste i årene fremover også. Og det er på kjøkkenet hvor de fleste brannene starter.

- Kjøkkenet er det rommet i boligen hvor flest branner starter. I 2017 startet 26 % av alle boligbrannene på kjøkkenet. Årsaken til dette er ofte matlaging. I tillegg hadde vi 444 utrykninger til tørrkokte gryter, svidde pizza eller gjenglemte gjenstander på varme komfyrplater. Fokus på komfyrvakt og tilstedeværelse, i våken og edruelig tilstand, når man lager mat på komfyren, er derfor viktig. Elektrisitet, enten ved feil på, eller feil bruk, sto for 24% av brannårsakene, eksklusiv komfyren.


LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...