ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Ikke alle kan dra på norgesferie

Safio Jimale og Christina Violeta Thrane Storsve fra Fellesskap og respekt. Foto: Nora Dingstad

Organisasjonen felleskap og respekt arrangerer i år en rekke aktiviteter for innbyggerne i bydel Sagene. – Alle er velkomne.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOVDALEN: Fellesskap og respekt er en organisasjon for alle. Midlertidig daglig leder, Christina Violeta Thrane Storsve, forteller at organisasjonen ble dannet som en motreaksjon til 22. juli. Ildsjeler fra Sagene og noen politiske partier gikk sammen om å lage den årlige festivalen "Festival for alle", som en markering mot rasisme og diskriminering.

Mottar støtte

I år har organisasjonen mottatt støtte fra Gjensidige-stiftelsen og bydel Sagene til å gjennomføre aktiviteter for innbyggerne på Sagene. De har i den anledning gitt seks ungdommer sommerjobb. Disse skal hjelpe til med organiseringen.

– De står for veldig bra ting, og det er hyggelig å være en del av det, sier Khawla El Hbabi.

Onsdag kveld var hun og de andre ungdommene samlet i Torshovdalen Aktivitetshus for å dele ut Ruter-reisekort til helgens begivenhet, kinotur til Frogner Kino. Utover i juli og august arrangerer de turer til Tusenfryd og Lohavna, FIFA-kveld og utekino. I tillegg kommer den årlige markeringen "Festival for alle".

Ikke alle skal på ferie

Ungdommene mener selv at det er viktig å invitere til felles aktiviteter i ferien.

ANNONSE

– Det er ikke alle som har planer i sommer, så da har man noe å gjøre. Andre har kanskje ikke så mange venner, så de kan bli kjent med nye mennesker her. Det er viktig at alle skal få en fin sommer, mener Khawla El Hbabi.

– Det er også mange som ikke har muligheten til å reise, som ikke har muligheten til å dra på norgesferie, legger en av de andre ungdomsansatte, Nabila Jama, til.

Ungdommene selv gleder seg mest til Tusenfryd, og håper at alle som vil, blir med på aktiviteter i sommer. Alle i bydel Sagene er i alle fall invitert.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE