Sagene Avis

Ikke Stolpejakten, men Kumlokkjakten!

Inviterer til Kumlokkjakten. Foto: Vann- og avløpsetaten

– Nå har vi merket 20 kumlokk rundt i byen med en QR-kode. Ved å skanne denne QR-koden tar vi deg med på en reise ned i avløpet, inviterer Vann- og avløpsetaten.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2021 kl 10:09

OSLO: Vann- og avløpsetaten tar stolpejakten under bakken. For å markere åpningen av den store utvidelsen av Bekkelaget renseanlegg og rette søkelys på tilstanden i Oslofjorden har Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune satt i gang en Kumlokkjakt i samarbeid med Stolpejakten, skriver de i enpressemelding fredag.

Videre står det:

– Vannets reise fra do, vasker og dusjer ender opp på Bekkelaget og på veien renner det for 80.000 av Oslos kumlokk. Disse er inngangen til Oslos vann- og avløpsnett. Nå har vi merket 20 kumlokk rundt i byen med en QR-kode. Ved å skanne denne QR-koden tar vi deg med på en reise ned i avløpet og viser deg hvordan vi renser avløpsvannet på Bekkelaget, før vannet igjen slippes ut i fjorden. Helt rent!

Ved hver kum finnes man en stolpe som alle kjenner fra Stoplejakten, med en QR-kode som man registrere besøket hos Stolpejakten.no.

Fakta:

  • Kumlokkjakten er et samarbeid med Stolpejakten. Arrangør er Nydalens Skiklubb
  • 20 kummer er plassert i Oslo sentrum og nærliggende bydeler. Flere av dem er plassert i nærheten av fjord, bekker og elver.
  • Kumlokkjakten inngår i programmet til Oslo kulturnatt 17.september
  • Stolpejakt er en mosjonsaktivitet som kombinerer turgåing, kultur- og opplevelser i bymiljø eller naturen.
  • Stolpebesøk kan registreres på papir, nettsiden eller via appen Stolpejakten.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...